Prima pagină » Actualitate » La evenimentul Iași Arrhythmia Forum 2020 au participat online peste 900 de medici specialiști în tratarea bolilor cardiovasculare din toată lumea! Dr. Antoniu Petriș: „Manifestarea a fost un real succes”
La evenimentul Iași Arrhythmia Forum 2020 au participat online peste 900 de medici specialiști în tratarea bolilor cardiovasculare din toată lumea! Dr. Antoniu Petriș:

La evenimentul Iași Arrhythmia Forum 2020 au participat online peste 900 de medici specialiști în tratarea bolilor cardiovasculare din toată lumea! Dr. Antoniu Petriș: „Manifestarea a fost un real succes”

24 iun. 2020, 04:00,
Bianca Ciubotariu, în Actualitate

Evenimentul Iași Arrhythmia Forum 2020 a adunat online 900 de specialiști în tratarea bolilor cardiovasculare din toată lumea. În perioada 17-21 iunie 2020, medicii specialiști din Clinica de Boli Cardiovasculare din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași au organizat evenimentul aflat la cea de-a doua ediție. Dr. Antoniu Petriș, șeful Clinicii de Cardiologie din Cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași și unul dintre organizatorii evenimentului spune că Iași Arrhythmia Forum 2020 a fost un real succes

În acest an, Iași Arrhythmia Forum 2020 s-a desfășurat în mediul online din cauza pandemiei de coronavirus. La eveniment au participat specialiști din domeniul aritmologiei atât din Europa, cât și din Statele Unite ale Americii. În cadrul evenimentului Iași Arrhythmia Forum 2020 s-au abordat subiecte din domeniul aritmologiei – electrofiziologie diagnostică și intervențională și a implantului de dispozitive intracardiace. La Iași Arrhythmia Forum 2020 au participat nume mari din domeniul medical din România, din Europa, dar și din Statele Unite ale Americii. Așa cum spune dr. Antoniu Petriș, unul dintre organizatorii evenimentului, anul acesta s-au dezvoltat diverse teme interesante din domeniul cardiologiei. Participații și-au arătat interesul de a participa și la evenimentul de anul viitor.

La evenimentul Iași Arrhythmia Forum 2020 s-au abordat tematici menite să îmbunătățească calitatea serviciilor medicale pentru pacienții cu boli cardiovasculare

Evenimentul Iași Arrhythmia Forum 2020 a adus la un loc specialiști în tratarea bolilor cardiovasculare din toată lumea. Aceștia au abordat tematici menite să îmbunătățească calitatea serviciilor medicale oferite pacienților care suferă de boli cardiovasculare. Specialiștii din domeniu au împărtășit cele mai noi tehnici utilizate în tratarea bolilor cardiovasculare.

„Iași Arrhythmia Forum 2020 a fost un real succes. Numele complet ar fi fost International Arythmia Forum 2020, pentru că a fost internațional. La noi au fost invitați din toată Europa, dar și de peste ocean. Participarea a fost reprezentată de peste 900 de persoane înscrise, care au urmărit atent, având o medie de 350 de participanți care erau online oră de oră. Metoda aceasta inedită de prezentare online s-a făcut acceptabilă și vom putea apela la ea chiar și atunci când vom putea relua activitățile face-to-face. Ideea de a o face hibrid nu este chiar atât de rea, pentru că sunt personalități, nume mari, care au un timp limitat de participare și astfel, pe calea internetului s-ar putea alătura conferinței pe care o desfășurăm”, spune dr. Antoniu Petriș, șeful Clinicii de Cardiologie din Cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași și unul dintre organizatorii evenimentului Iași Arrhythmia Forum 2020.

Dr. Antoniu Petriș: „Avem promisiuni extrem de entuziaste din partea participanților de anul acesta”

Iași Arrhythmia Forum 2020, evenimentul organizat de către specialiștii din Clinica de Boli Cardiovasculare din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” din Iași, a avut un impact mai mare decât se așteptau organizatorii. Dr. Antoniu Petriș spune că, unul dintre scopurile principale ale manifestării a fost educația continuă a cadrelor medicale implicate.

„În momentul de față, suntem mulțumiți, avem promisiuni extrem de entuziaste din partea participanților de anul acesta. Cert este că sesiunile organizate de noi s-ar fi putut înscrie la orice manifestare europeană de profil. Interesul este mare. În genere, zona aceasta a aritmiilor este o zonă de instabilitate și hemodinamică pentru pacient, a cunoștințelor care se tot acumulează, apar lucruri noi, fără să lăsăm lucrurile vechi. Una peste alta, cred că aceasta este și caracteristica educației medicale în domeniul nostru, al cardiologiei, faptul că trebuie să fii mereu la curent cu noile informații. De multe ori, astfel, ai posibilitatea să utilizezi cu un scop nou, un instrument pe care îl aveai la dispoziție. În momentul de față, prin ceea ce s-a făcut în clinică în ultimii ani, prin utilizarea diverselor aparaturi, deja suntem în categoria tratamentelor europene contemporane pentru aceste situații. Să sperăm că și după ce vom dezvolta și partea de coronarografie, înscrierea noastră să fie tot mai plenară în conceptul european”, mai spune dr. Antoniu Petriș.

Evenimentul internațional Iași Arrhythmia Forum 2020 se va desfășura și anul viitor

Datorită feed-back-urilor primite în urma evenimentului Iași Arrhythmia Forum 2020, organizatorii ieșeni au decis să reia manifestarea și anul viitor. Vor și invitați specialiști în tratarea bolilor cardiovasculare din toată lumea.

„Participarea a fost surprinzătoare. Aritmologia este un domeniu de interes. Este încă o confirmare a faptului că această manifestare și-a atins scopul. Feed-back-urile au fost real pozitive, nu de complezență, ci de substanță, atât din partea unui număr semnificativ de participanți, cât și din partea speak-erilor. Toate sesiunile au fost variate, astfel încât să acoperim toate domeniile de interes ale aritmologiei. Nu ne-am referit doar la aparate, ci am dovedit că aritmologia înseamnă în primul rând clinică și clinician. Nume mari, oameni care sunt extrem de ocupați, ne-au solicitat să reluam manifestarea. Sunt oameni care în orice moment din an sunt invitați la tot felul de conferințe. Faptul că ne-au solicitat evenimentul și anul viitor arată că manifestarea a fost de interes pentru ei. Noi o putem îmbunătăți, experiența te învață”, spune spune dr. Dan Tesloianu, medic primar cardiolog la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, unul dintre organizatorii evenimentului Iași Arrhythmia Forum 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *