Prima pagină » Actualitate » La ei se poate! Zeci de nemţi au ieşit să curețe străzile, după ce în Germania, viiturile au făcut ravagii – GALERIE FOTO

La ei se poate! Zeci de nemţi au ieşit să curețe străzile, după ce în Germania, viiturile au făcut ravagii – GALERIE FOTO

19 iul. 2021, 10:50,
George Cristian, în Actualitate

În spaţiul public au fost publicate imagini cu sute de nemţi care au ieşit pe străzile din mai multe oraşe din Germania pentru a curăța mizeria care a urmat inundaţiilor. Vă aducem aminte faptul că Germania a fost lovită de cele mai grave inundaţii din ultimii zeci de ani iar sute de persoane au murit.

Imaginile care au fost publicate au stârnit admiraţie şi dovedesc incă odată că modelul german este unul de succes, persoanele ieșind voluntar şi aducând un aport eforturilor depuse de autorităţi.

Zeci de nemți au ieşit să ajute la curăţarea străzilor devastate de inundaţii

Din considerentul că Germania a avut cele mai grave inundaţii din ultimii zeci de ani, după ce apele s-au retras din mai multe orașe, în urmă au rămas doar pagubele. Așadar, nemţii au ieșit să ajute autorităţile pentru curăţarea orașelor afectate puternic de viituri.

Pe reţelele de socializare, pozele au stârnit sute de reacţii din partea internauţilor români care au menţionat faptul că și la noi în țară ar trebui procedat la fel. Pozele au fost publicate cu mesajul:

Nemții ăștia…. cum măi frate să faci curat când ”asta-i treaba autorităților”!?!

Cele mai grave inundaţii din ultimele decenii în Germania

În Germania s-au produs cele mai grave inundaţii din ultimele decenii. Un bilanţ provizoriu arată faptul că sunt cel puţin 80 de persoane care au murit. Aproximativ 15.000 de polițiști, soldați și lucrători din serviciile de urgență caută sute de persoane raportate dispărute

Elicopterele sunt folosite pentru salvarea oamenilor de pe acoperișuri, iar tancurile au curățat drumurile de copaci și resturi căzute. Cancelarul Angela Merkel a promis sprijin deplin pentru victime după „o zi de îngrijorare și disperare”

România, împărțită între inundații și caniculă

La polul opus inundaţilor din Germania, România este împărţită între două extreme. O parte din țară este prinsă într-un val de caniculă iar cealaltă parte este cuprinsă de inundații.

ANM a anunțat că în județele Satu-Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Sălaj, Cluj, Bihor, Arad, Timiș și Caraș-Severin, precum și în zona de munte a județelor Alba și Hunedoara este cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată până sâmbătă dimineața, la ora 6.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *