Prima pagină » Local » La doar 8 ani, Sonia este un fenomen la lupte libere. A câștigat medalia de aur după ce a pus toți adversarii la podea

La doar 8 ani, Sonia este un fenomen la lupte libere. A câștigat medalia de aur după ce a pus toți adversarii la podea

09 oct. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan în Local

Deși are doar 8 ani, Sonia Cocieru a ales să practice lupte libere, iar acum a câștigat medalia de aur la Campionatul Național. Antrenorul său este foarte mulțumit de sportivă și crede că peste ani poate ajunge la cel mai înalt nivel

Sonia Cocieru este sportivă la clubul CSS Unirea – Iași și practică lupte libere de aproape doi ani. Anul trecut s-a clasat doar pe locul 2 la Campionatul Național, însă acum a reușit să obțină primul loc. De asemenea, tot în această vară a fost campioană și la lupte libere pe plajă.

Sonia a câștigat medalia de aur la lupte libere

În urmă cu câteva zile, Sonia Cocieru a participat la Campionatul Național de lupte-libere de la Buzău, pentru sportivii de sub 10 ani. Ieșeanca a luptat la categoria 28kg și a reușit să-și învingă toate adversarele prin tuș, trântirea la sol a oponentului. De asemenea, și Enache Fabian, un alt sportiv de la Iași, a obținut locul 3 la această competiție. Părinții Soniei sunt extremi de mândri de ea, mai ales când au văzut-o că vine acasă cu medalia de aur. Clubul CSS Unirea a mai oferit și alți campioni la lupte libere.

„Sonia a început să practice lupte libere în urmă cu aproape 2 ani. Fratele meu și-a dus copiii la acest sport și m-a sfătuit să fac și eu acest lucru. Soniei îi place foarte mult și fotbalul, mereu juca la școală și i-am spus că poate încerca și lupte libere, să aleagă ce îi place, noi nu punem presiune pe ea. Acum s-a îndrăgostit de acest sport și abia așteaptă să participe la competiții, este foarte ambițioasă, nu-i place să piardă deloc”, povestește Adina Cocieru, mama Soniei.

Părinții au mare încredere în aptitudinile Soniei care a dat dovadă că poate ajunge departe în acest sport. Fetița este în clasa a II-a, însă reușește să meargă zilnic și la antrenamente.

„Am practicat și eu un astfel de sport, știu ce înseamnă, sunt anumite reguli și este nevoie de o anumită disciplină, însă ea le-a prins rapid și își dă toată silința. Desigur că este doar un copil, nu trebuie să punem presiune pe ea, iar dacă atunci când va crește își va dori să facă altceva, nu este nicio problemă. Înainte de competiții, se antrenează în fiecare zi, iar în restul timpului, de 3 ori pe săptămână. După ce a câștigat ultima medalie, a venit extrem de bucuroasă acasă. Noi ne dorim să continue și, de ce nu, să ajungă la cel mai înalt nivel, poate la Jocurile Olimpice”, a mai spus Adina Cocieru.

Un sportiv de perspectivă

Antrenorul său, Aurel Neagu, a identificat calitățile Soniei încă din primele săptămâni și și-a dat seama că poate ajunge o mare sportivă. Deși este la început, ea a dat dovadă de disciplină și de competitivitate ieșită din comun. Este foarte posibil ca peste ani să o vedem pe Sonia reprezentând drapelul României la competițiile internaționale.

„Sonia este o fată foarte muncitoare, rămâi surprins să vezi la vârsta ei cât de bine se poate pregăti. Facem câte 2 ore de antrenament în fiecare zi, mereu este prezentă. A mai câștigat anul acesta locul 1 la lupte pe plajă, iar anul trecut, în sală, a fost pe locul 2, însă acum a luat medalia de aur. Este extrem de ambițioasă, dacă pierde un meci, nu doarme 2 zile de supărare. În sala de antrenament este foarte ascultătoare, mai sunt momente când se enervează când îi spun ceva, însă, în cele din urmă, tot mă ascultă. Are un potențial extraordinar și cred că, dacă va continua așa, va putea să facă performanță”, a transmis Aurel Neagu, antrenorul Soniei.

Sonia a câștigat medalia de aur la Campionatul Național de lupte-libere și poate ajunge o mare sportivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`