Prima pagină » Eveniment-Social » La doar 15 ani, o tânără din Iași este o mare campioană! Cu toate acestea, se află într-o situație extremă – FOTO, EXCLUSIV

La doar 15 ani, o tânără din Iași este o mare campioană! Cu toate acestea, se află într-o situație extremă – FOTO, EXCLUSIV

16 sept. 2022, 02:00,
Valentin Hutanu în Eveniment-Social

Chiar dacă are doar 15 ani, Elevina Spiescu este o mare campioană la un sport extrem de complex! Cu toate că aduce faimă și recunoaștere urbei, aceasta se află într-o situație tristă.

„În acest moment, cele mai mari dificultăți le întâmpin din punct de vedere financiar, pentru că am nevoie de o armă performantă și accesorii aferente, iar costul lor se ridică la suma de 3.000 de euro”, mărturisește Elevina Spiescu

La doar 15 ani, Elevina Spiescu este o mare campioană la un sport extrem de complex! Cu toate că aduce faimă și recunoaștere urbei, aceasta se află într-o situație tristă.

„Am 15 ani și sunt elevă la Liceul Teoretic de Informatică «Grigore Moisil» Iași. Pe lângă interesul pentru matematică și informatică, mă pasionează tirul sportiv pe care îl practic din vara anului 2020, fiind legitimată la Clubul Sportiv Politehnica Iași, respectiv Federația Română de Tir Sportiv. Chiar dacă multă lume consideră acest sport unul specific masculin, pe mine mereu m-a atras, iar în luna august a acestui an am participat la competiția Cupa României, desfășurată la Complexul de Poligoane «Iosif Sîrbu» din București, unde am intrat în posesia unei medalii de aur la proba de glonț, poziția culcat”, mărturisește aceasta.

O tânără din Iași este o mare campioană! Cu toate acestea, se află într-o situație extremă

Mai mult, Elevina Spiescu a făcut performanță și la Competiția Națională de Tir și se anunță o sportivă de perspectivă, cu șanse la medalii în cadrul întrecerilor internaționale.

„În continuare, la Campionatele Naționale de Juniori II, III, am obținut 3 medalii de argint și 4 de bronz, fiind vicecampioană națională la poziția culcat. Sunt conștientă de faptul că pentru a continua să am aceste rezultate deosebite este necesar mult sacrificiu și, nu în ultimul rând, investiții în echipamentul sportiv. În acest moment, cele mai mari dificultăți le întâmpin din punct de vedere financiar, pentru că am nevoie de o armă performantă și accesoriile aferente, iar costul lor se ridică la suma de 3.000 de euro. Cu sentimentul de încredere că dorința îmi va fi îndeplinită, vă mulțumesc anticipat!”, mai arată cu mâhnire campioana din Iași.

Dezinteres pentru marii performeri ai Iașului?

Într-un oraș ce rar vede echipe care să evolueze la cel mai înalt nivel în competiții, într-o Românie în care generația tânără are nevoie de modele, un asemenea caz ar trebui să-i pună pe gânduri pe decidenți, atât de pe plan local, cât și la nivel național. Dacă un campion care a participat la etapa finală a Campionatelor Naționale de Tir pentru Juniori I nu este sprijinit, realitatea este una jenantă și revoltătoare. Poate măcar pe ultima sută de metri această campioană va fi sprijinită și nu se va pierde din cauza faptului că nu are posibilități financiare, nefiind vorba de o sumă uriașă, atâta timp cât unele beizadele achită note de plată de câteva mii de euro în cluburi. Orice comentariu este de prisos.

Elocvent este că, la doar 15 ani, o tânără din Iași este o mare campioană și, cu toate acestea, se află într-o situație extremă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 octombrie 2024
02 octombrie 2024