Prima pagină » Titlurile zilei » La doar 14 ani, Nicu Lăcătuș se luptă cu o boală cruntă! Băiatul are nevoie urgentă de trombocite!

La doar 14 ani, Nicu Lăcătuș se luptă cu o boală cruntă! Băiatul are nevoie urgentă de trombocite!

18 aug. 2022, 02:00, 3 ,
Codruța Șoroagă, în Titlurile zilei

Nicu Lăcătuș este originar din Adjud, are 14 ani, iar până acum 2 ani era un copil plin de viață. Însă totul s-a schimbat de când a fost diagnosticat cu neuroblastom. De atunci, Nicu a ajuns să-și petreacă mai mult timp prin spitale decât acasă. În ciuda vârstei fragede, băiatul este un luptător, făcând față cu brio la două operații chirurgicale, precum și radioterapiei și tratamentului cu citostatice

În prezent, Nicu este internat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” Iași, secția de Hematologie-Oncologie. Medicul curant al băiatului este dr. Antonela Ciobanu. Nicu are nevoie urgentă de trombocite. Persoanele care doresc să-l ajute în această luptă pentru viață pot dona la Centrul de Transfuzie Sanguină Iași.

Valerica Lăcătuș: „Medicului Ramona Filipescu i-a fost frică să curețe mai mult, să ia tot de pe trunchiul cerebral!”

Nicu Lăcătuș a fost diagnosticat cu neuroblastom în urmă cu doi ani, iar de atunci duce o luptă continuă pentru supraviețuire. La doar 14 ani, băiatul este un luptător, a suferit două operații chirurgicale, la Iași și Cluj, și își petrece cea mai mare parte a timpului prin spitale. Mama acestuia este de părere că băiatul său ar fi avut mai multe șanse să se vindece, dacă medicul Ramona Filipescu, cea care l-a operat pentru prima dată, nu s-ar fi temut să înlăture întreaga tumoare.

„Sunt aproape 2 ani de când am descoperit că Nicu suferă de această boală. A început să verse și avea dureri de cap foarte mari. Am fost cu el la diverși medici, asta până i-am spus unuia că aș vrea să-i fac un computer tomograf la spitalul din Bacău. În urma tomografului, ni s-a confirmat că băiatul are o tumoare la creier, pe trunchiul cerebral. Am fost trimiși în aceeași zi la Iași. A doua zi, a făcut un nou examen tomograf și i-au mai fost găsite încă 2 tumori frontale, între creier. Ne-au ținut timp de o lună de zile în spital, numai cu tramadol, fără ca Nicu să fie operat. După aceea a fost operat. De fapt, l-au deschis și i-au ciupit din tumoare, deoarece medicului Ramona Filipescu i-a fost frică să curețe mai mult, să ia tot de pe trunchiul cerebral. Am stat cu el la Terapie Intensivă câteva zile, apoi ne-au dus înapoi în salon. Am așteptat și mi s-a spus că situația nu este în regulă și că vom fi trimiși la Cluj. Ajunși acolo, a fost din nou operat și s-a luat totul de pe trunchiul cerebral. După această operație, a stat 3 luni în comă. Ne-am întors la Iași după 19 zile, aici a început să deschidă ochișorii, nu își dădea seama ce i s-a întâmplat, nu vorbea. Tumorile frontale nu au putut fi operate, ele s-au mai micșorat de la tratamentul ce i s-a făcut” a declarat Valerica Lăcătuș, mama lui Nicu.

Nicu Lăcătuș are nevoie urgentă de trombocite!

o imagine cu afisul pentru donare de trombocite pentru Nicu Lacatus

Nicu Lăcătuș are nevoie urgentă de trombocite!

Valerica Lăcătuș își dorește ca băiatul său să fie operat în străinătate, în Turcia sau în Italia. Femeia crede că, în acest fel, ar avea mai multe șanse să se vindece. Aceasta a discutat cu mai mulți medici despre această posibilitate, însă pentru ca băiatul său fie tratat în străinătate are nevoie de 70.000 de euro, sumă de bani care depășește posibilitățile financiare ale familiei.

„Noi am solicitat în tot acest timp istoricul său medical, astfel încât să putem să-l operăm în străinătate, însă ni s-a spus că, dacă vrem să plecăm, o facem pe propria răspundere. Au fost șanse și încă sunt ca Nicu să fie operat în Turcia sau în Italia. Am discutat cu mai mulți medici care mi-au spus că el are nevoie de o serie de tratamente cu citostatice, iar după aceea să i se implanteze celule stem. El a urmat un tratament cu citostatice timp de 9 luni, dar nu a dat rezultate, ci din contra, celulele canceroase s-au înmulțit, iar acum copilul meu are 8 tumori. După aceasta, a fost dus la IRO, unde timp de 28 de zile i s-a făcut radioterapie. În acest timp, a făcut și Zona Zoster, dar nu a fost îngrijit cum trebuie, a avut grijă de el sora lui care stă cu el în spital. Eu nu pot sta, deoarece mai am copii mici. El abia așteptă să vină acasă, dar nu se poate, deoarece are nivelul de trombocite foarte scăzut. Medicii mi-au zis că la citostaticele care i se fac el este un copil foarte puternic, corpul său încă rezistă. Nu se găsesc donatori și avem nevoie de ajutor. Eu aș vrea să plec cu copilul în străinătate, să-l operez. Mi-au spus cât îmi trebuie, 70.000 de euro, dar eu nu dispun nici de 2.000”, a adăugat mama lui Nicu Lăcătuș.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *