Prima pagină » Local » La doar 12 ani, Maria Ionescu promite să devină un nume sonor în muzica folclorică! „În viitorul apropiat, sper și îmi doresc să mă ajute Bunul Dumnezeu să reușesc să-mi lansez primul meu CD”

La doar 12 ani, Maria Ionescu promite să devină un nume sonor în muzica folclorică! „În viitorul apropiat, sper și îmi doresc să mă ajute Bunul Dumnezeu să reușesc să-mi lansez primul meu CD”

08 aug. 2022, 02:00,
BZI.ro, în Local

Maria Ionescu are 12 ani şi este elevă în clasa a VI-a la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun” din Iași. Fata cântă muzică populară de la vârsta de 7 ani, având deja 13 piese proprii și 3 videoclipuri, și își dorește ca în viitorul apropiat să-și lanseze propriul CD. În ciuda vârstei fragede, a reușit să găsească un echilibru între timpul acordat școlii și timpul alocat pregătirii muzicale, astfel încât să aibă rezultate foarte bune pe ambele planuri

Maria colaborează deja cu diverse posturi de radio şi televiziune din zona Moldovei, dar şi din Bucureşti. Tânăra interpretă de folclor a participat la diverse concerte și festivaluri, unde s-a bucurat de apreciere din partea auditoriului. Cea mai mare mândrie a sa este colaborarea cu Iustina Irimia Cenușă, o cunoscută interpretă de muzică populară.

Cântă muzică populară de la vârsta de 7 ani

Maria Ionescu și-a descoperit talentul muzical încă de la vârsta de 3 ani. Fata spune cu mândrie că a moștenit acest har de la bunicul său care a iubit dintotdeauna folclorul. De asemenea, nici mama Mariei nu este străină de acest domeniu, cântând, alături de fiica sa, în corul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Galata.

„Am început să cânt muzică populară când aveam 3 ani, pe atunci cântam piese din repertoriul marilor artiști. Studiez muzica de la vârsta de 7 ani, prima dată am luat lecții de canto la Palatul Copiilor din Iași, sub coordonarea Claudiei Martinica. Din luna martie fac parte din colectivul AMA Music School, unde se ocupă de pregătirea mea Andreea Vicovan.

Am moștenit talentul de la mama mea care cânta și ea în corul Bisericii «Adormirea Maicii Domnului» din Galata, dar și de la bunicul meu care de mic a iubit muzica populară”, a declarat Maria Ionescu.

Maria își dedică aproape tot timpul şcolii şi studiului muzicii populare. Cu toate că uneori programul zilnic i se pare copleşitor, fata este conştientă că pentru a ajunge un nume mare în muzica folclorică este nevoie de multă muncă și de sacrificii.

„Am tot sprijinul și aprecierea cadrelor didactice care mă îndrumă, începând cu fosta mea învățătoare, Magdalena Panțiru, diriginta, Zoe Țugurlan, profesoara de limba română, Beatrice Iosefina Domnaru, precum și profesoara de religie, Liliana Iacomi. Nu pot să mă simt decât extrem de norocoasă pentru faptul că mă bucur de atât de multă susținere. Îmi împart timpul între școală și muzică, astfel încât să reușesc să am rezultate bune pe ambele planuri, cu toate că nu este ușor, dar sunt conștientă că pentru a-mi îndeplini visul trebuie să muncesc din greu. Am note foarte bune la școală și sunt foarte mândră de asta”, a adăugat Maria.

În ciuda vârstei fragede, Maria se mândreşte cu realizări însemnate în domeniul folcloric

La doar 12 ani, Maria Ionescu se mândreşte deja cu un repertoriu propriu care numără 13 piese. Fata visează cu ochii deschişi la momentul în care îşi va lansa primul său CD şi speră ca acest vis al său să prindă viaţă cât mai curând posibil.

„Din noiembrie 2021, am o colaborare frumoasă cu Iustina Irimia Cenușă și cu mai mulți tineri din zona Moldovei, împreună cu care am înregistrat două colinde pentru Crăciun. Sunt o norocoasă pentru că am o așa familie frumoasă ce mă îndrumă și mă încurajează să fac aceste lucruri minunate. Fără ei nu aș fi reușit să fiu cine sunt astăzi. Cu ajutorul lor am reușit să am în repertoriul propriu 13 piese și 3 videoclipuri, iar în viitorul apropiat sper și îmi doresc să mă ajute Bunul Dumnezeu să reușesc să-mi lansez primul meu CD. Îmi place foarte mult ceea ce fac și mă rog Lui Dumnezeu să mă țină sănătoasă pentru a putea realiza lucruri frumoase în continuare. Mă bucur că sunt susținută și apreciată de cei din jurul meu și asta mă motivează să continui să-mi depășesc limitele”, a precizat, la final, Maria Ionescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *