Recent, s-a aflat la ce vârstă s-a lăsat chef Florin Dumitrescu de școală, acesta nereușind să termine studiile liceale. Juratul de la MasterChef s-a lipit de bucătărie încă de la 14 ani, având nevoie de acordul părinților. Mai mult, Florin Dumitrescu susține că la 17 ani câștiga de trei ori mai mult decât mama sa.
Florin Dumitrescu, acum în vârstă de 37 de ani, a trebuit să-și ia gândul de la studii universitare. Însă nu pentru că nu a vrut, ci pur și simplu pentru că nu a terminat liceul ca să poată să se înscrie la facultate. Acesta, la 17 ani, lucra deja în două restaurante!
La ce vârstă s-a lăsat chef Florin Dumitrescu de școală
Maestrul bucătar Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei jurați ai emisiunii MasterChef, dezvăluie motivul pentru care nu s-a dus la facultate. Florin Dumitrescu a început să muncească încă din anii de liceu, iar răsplata era consistentă. Astfel, juratul de la MasterChef a fost nevoit să renunțe la studii pentru a se dedica în totalitate activității profesionale.
„Eu, la 17 ani, câştigam de trei ori mai mult decât mama. Ea avea salariul opt milioane de lei (n.r. – lei vechi), iar eu luam 25 de milioane. Lucram în două restaurante, aveam un salariu uriaș pentru vârsta mea, mai mulţi bani decât puteam cheltui”, a mărturisit Florin Dumitrescu.
Florin Dumitrescu a urmat cursurile la Liceul Sportiv „Emil Racoviță” din București. Cel mai mult îi plăcea să joace polo și a avut succes la acest sport, lăudându-se chiar și cu titluri de campion național.
S-a „lipit” de bucătărie la vârsta de 14 ani, cu sprijinul necondițional al părinților, deoarece era minor. Iar pasiunea pentru gătit l-a făcut, în cele din urmă, să renunțe la gândul de a-și continua studiile.
La 20 de ani a plecat în străinătate
După ce „și-a făcut mâna” ca bucătar timp de câțiva ani în țară, în 2007 a plecat în Italia, pentru a deveni și mai bun.
„Lucram în Italia într-un restaurant unde făceam singur 800 de porții de paste: 400 pe prânz, 400 pe cină. Am plecat de acolo și am ajuns într-un hotel unde doar eu și șeful bucătar făceam mese pentru 250 de persoane. Totul ține de matematică și planificare”, a declarat el.
Popularitatea a venit odată cu primul sezon MasterChef România. A urmat „Chefi la cuțite”, iar din această toamnă, din nou, MasterChef, la ProTV, unde este jurat alături de Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea.
„MasterChef este formatul care ne-a lansat şi care a dat tonul emisiunilor culinare în România. Este prima noastră iubire şi provocare, iar pasiunea pentru mâncare, care s-a plantat în casele oamenilor de-a lungul timpului, ne-a ajutat pe toţi să dezvoltăm o întreagă industrie”, a mărturisit el.