Prima pagină » Stiri si curiozitati » La ce vârstă încep să mănânce puii de pisică: Cum să-i protejezi în primele săptămâni de viață

La ce vârstă încep să mănânce puii de pisică: Cum să-i protejezi în primele săptămâni de viață

15 dec. 2021, 15:50,
în Stiri si curiozitati

În primele săptămâni puii de pisică sunt foarte vulnerabili. Pentru a reuși să ai grijă de ei corespunzător trebuie să știi de la ce vârstă încep să mănânce puii de pisică. În prima săptămână de viață, puii de pisică sunt încălziți, curățați de pisica mamă.

În primele zile, puii de pisică sunt foarte fragili, aceștia cântărind doar 75 de grame. Însă, dacă sunt îngrijiți bine aceștia își pot dubla greutate până la începutul celei de a doua săptămână de viață. La început, puii de pisică au doar câteva ocupații, să mănânce, să doarmă și să producă fecale.

un pui de pisica intr-un cos

În primele săptămâni de viață, puii de pisică continuă să crească într-un ritm extrem de alert

La ce vârstă încep să mănânce puii de pisică: Mâncare recomandată de către veterinari

În primele săptămâni de viață, puii de pisică continuă să crească într-un ritm extrem de alert. Atunci când pisica mamă alăptează are nevoie de o alimentație echilibrată. Aceasta trebuie hrănită cu mâncare la conservă care conține multe vitamine. Acestea sunt necesare ca mama pisică să-și recupereze vitaminele pierdute prin alăptare.

Nu te aștepta ca puiul de pisică să înceapă să mănânce mâncare destul de curând. Odată ce aceștia își dezvoltă mirosul, încep să-și aleagă care mamelon le place mai mult. Puii de pisică încep să mănânce după ce le cresc dinții. Acest proces începe odată cu împlinirea a trei săptămâni de viață. Din moment ce pisica mamă simte că puii săi au început să se dezvolte și să le crească dințișorii, aceasta începe să se gândească la înțărcare. În cazul în care numai dorești ca pisica să mai facă pui, poți să te consulți cu un veterinar în vederea castrării acesteia.

un pui de pisica intr-un cos

Este important să hrănești puii de pisică cu hrănă potrivită pentru ei

Însă,  pisoii vor continua să se alăpteze, din acest motiv este foarte important să ai grijă cum hrănești pisica mamă, urmărind calitatea conservelor pe care le cumperi.

Începând cu săptămâna a 5 de viață, puii de pisică vor începe să fie mult mai activi, dezvoltându-și un simț al independenței. În această perioadă este bine să te joci cu ei, ca micuții să poată să se obișnuiască cu oamenii. De asemenea, din moment ce aceștia sunt mai activi poți să le alegi și câte un nume, văzând la care reacționează.

Procesul de înțărcare: Când este recomandat să hrănești puii de pisică cu mâncare

Pentru a fi în pas cu procesul lor de dezvoltare, este indicat să începi să hrănești puii de pisică începând cu a 5 săptămână de viață. În acea perioadă pisica mamă îți va da un semn care să-ți spună clar că ea îi pregătește pentru înțărcare.

Astfel, este bine să le oferi puilor de pisică câte puțină mâncare la conservă începând cu a 5 săptămână de la naștere. Este important să hrănești puii de pisică cu hrană potrivită pentru ei, deoarece doar așa îi poți ajuta să crească armonios, fără a dezvolta afecțiuni.

mai multi pui de pisica intr-un cos

Începând cu săptămâna a 5 de viață, puii de pisică vor începe să fie mult mai activi

De asemenea, specialiștii spun că puii de pisică preferă conservele din pui la început. Însă, este foarte bine să hrăniți puii de pisică cu hrana pe care ai dat-o și mamei pisică. Astfel, vei reuși să-i obișnuiești cu mâncarea la conservă mult mai ușor.

Să știi că începând cu săptămâna a 5 de viață abia începe procesul de înțărcare. Deci, să nu te mire faptul că puii de pisică încă vor mai avea nevoie de alăptare. Este important să nu întrerupi perioada de alăptare, aceasta poate dura chiar și până la 10 săptămâni. Însă, de regulă se termină în săptămâna a 8 de viață a puilor de pisică.

Atunci când te întrebi la ce vârstă încep să mănânce puii de pisică, trebuie să știi că din moment ce ei încep să mănânce mâncare la conservă nu renunță la laptele mamei. Din acest motiv, trebuie să fii în continuare foarte atent cu ce hrănești mama pisică pentru a reuși să crești puii sănătoși.

trei pui de pisica intr-un cos impletit

În primele săptămâni puii de pisică sunt foarte vulnerabili

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *