Prima pagină » Culinar » La ce temperatură trebuie copt drobul? Multă lume nu știe și face o mare greșeală!
La ce temperatură trebuie copt drobul? Multă lume nu știe și face o mare greșeală!

La ce temperatură trebuie copt drobul? Multă lume nu știe și face o mare greșeală!

17 apr. 2020, 11:16,
în Culinar

Vrei să faci drob de Paște și nu știi care este secretul ca aceasta să iasă extrem de pufos? Iată ce rețetă au gospodinele cu experiență. Drobul este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.

Secretul unui drob pufos este următorul: bate bine ouăle înainte de a le pune în compoziția de drob. Dacă faci acest lucru drobul tău va ieși pufos. Drobul se coace la cuptor la o temperatura de 175 grade C timp de 30 minute.

Ingredientele principale sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, splină, inimă și rinichi) sau de pui, verdețuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuștean), ouă (crude și fierte), pâine înmuiată în apă sau lapte. Măruntaiele fierte și tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente și condimente (sare, piper).

La ce temperatură trebuie copt drobul? Multă lume nu știe și face o mare greșeală!

Prapurul mielului este așezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne. Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale, existând o serie de variații ale rețetei. Una dintre acestea este utilizarea unei foi de aluat în locul praporelui. În majoritatea variantelor se așază ouă fierte în centrul acestuia.

În mod tradițional, pregătindu-se pentru sărbătorile pascale, credincioșii ortodocși jertfesc un miel ce simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc. Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate ce vor fi servite de întreaga familie, alături de ouă roșii și pasca cu brânză.

În lume există un număr de preparate asemănătoare cu drobul de miel, dar cel mai cunoscut este haggis-ul scoțian. Una dintre diferențele principale dintre aceste preparate este faptul că haggis-ul se fierbe în burtă de oaie și nu conține o cantitate mare de verdețuri precum drobul românesc, conform wikipedia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`