La ce temperatură se coace pâinea: Secretele bunicii pentru un rezultat excepțional

04 feb. 2022, 14:07 _____ Vizualizări
BZI.ro, în Culinar

Înainte să te apuce de pregătit aluatul trebuie să știi la ce temperatură se coace pâinea. Coacerea pâinii nu este un proces dificil. Însă pentru a obține un rezultat excepțional trebuie să urmezi sfaturile bunicii pentru a face cea mai gustoasă pâine.

Trebuie să știi că o temperatură prea mare de coacere poate face ca pâinea să crească brusc și să se rumenească deasupra. Astfel, ai putea fi dus în eroare, crezând că pâinea este deja gata. Dacă scoți o astfel de pâine din cuptor, aceasta va descrește foarte repede, chiar dacă a fost foarte pufoasă, iar centrul va rămâne crud. La fel de atentă trebuie să fii și atunci când pregătești o prăjitură. Dacă aceasta nu este coaptă bine, riști să arunci deliciul la gunoi.

o paine pusa la copt in cuptor electric

Cele mai bune cuptoare sunt cele care vă permit să schimbați temperatura și umiditatea din acesta în timpul procesului de coacere

La ce temperatură se coace pâinea: Sfaturile din bucătăria bunicii

Cel mai bine este să coci pâinea la o temperatură de 160-170 de grade, spune bunica. De asemenea, ea mereu punea forma cu pâine la cel mai jos nivel al cuptorului, lăsând să se coace cel puțin 30-40 de minute. În acest fel, bunica se asigura ca pâinea va fi coaptă bine, iar centrul nu va rămâne crud.

Este bine să știi că cu cât dimensiunea pâinii este mai mare, cu atât este nevoie de mai mult timp pentru a o coace, cel puțin 40-45 de minute. Bunica mereu în timp ce cocea pâinea, urmărea cu mare atenție cuptorul. Iar când pâinea stătea mai bine de 30 de minute la copt, bunica o verifica. Ea folosea modul tradițional știut din cele mai vechi timpuri, cu scobitoarea. La fel cu scobitoarea ea verifica dacă este gata negresa.

Atunci când bunica avea un cuptor mai vechi, iar căldura superioară a cuptorului era foarte puternică, ea îl oprea din când în când. De asemenea, uneori ea acoperea pâinea cu folie de aluminiu pentru ca aceasta să nu se ardă deasupra. La fel cu folie de aluminiu, bunica acoperea și carnea de porc atunci când o pregătea pentru mesele de sărbătoare.

o paine scoasa din cuptor pe un suport de fier

Pâinile făcute din grâu sau dintr-un amestec de făină de grâu și secară sunt de obicei coapte la temperaturi cuprinse între 200 și 270°C

Prin ce stadii trece pâinea în procesul coacerii: Ce trebuie să știi pentru a obține o pâine ca la bunica

Pâinile făcute din grâu sau dintr-un amestec de făină de grâu și secară sunt de obicei coapte la temperaturi cuprinse între 200 și 270°C. Dacă vrei să faci mai multe pâini de mărime mai mică, în jur de 50-100 g, se recomandă să le coci la o temperatură mai scăzută decât pe cele mari.

Cele mai bune cuptoare sunt cele care vă permit să schimbați temperatura și umiditatea din acesta în timpul procesului de coacere. Reglarea pas cu pas a temperaturii și umidității face posibilă nu doar îmbunătățirea calității pâinii, dar și ridicarea aluatului suficient de bine.

o paine mare de casa pe o masa

Cel mai bine este să coci pâinea la o temperatură de 160-170 de grade, spune bunica

Atunci când pui pâinea în cuptor, în cele mai multe cazuri, trebuie să setezi o temperatură mai ridicată. Ulterior, temperatura este treptat coborâtă. De exemplu, pentru pâinea obișnuită de secară, temperatura de început este de 260–280°C, iar temperatura la care trebuie să o scazi ulterior este de 190–200°C. Atunci când vrei să pregătești o pâine mai deosebită din fulgi de ovăz sau alte ingrediente, temperatura de coacere va fi complet diferită.

Pentru a obține o pâine ca la bunica trebuie să știi la ce temperatură se coace pâinea și ce rețetă să folosești pentru aceasta. De asemenea, trebuie să știi că nu există un singur răspuns „universal” la întrebarea despre temperatura pâinii, deoarece există o mulțime de rețete pentru pâine, precum și temperaturile de coacere pot varia.

persoana care tine in mana o paine coapta

Este bine să știi că cu cât dimensiunea pâinii este mai mare, cu atât este nevoie de mai mult timp pentru a o coace

Biscuiți de casă moi și pufoși

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *