Prima pagină » Informații utile » La ce se folosesc, de fapt, fructele de cactus? Sunt cunoscute și sub denumirea de fructul dragonului!

La ce se folosesc, de fapt, fructele de cactus? Sunt cunoscute și sub denumirea de fructul dragonului!

28 aug. 2024, 10:58,
în Informații utile

Fructele de cactus, numite și perele de cactus sau smochine chumbo, sunt un fruct exotic, savuros, suculent și parfumat. În Mexic și în unele țări din America Latină și din Asia, acestea sunt asociate cu proprietăți miraculoase.

Fructele de cactus, cu aspectul lor unic și intrigant, sunt un adevărat deliciu și are și o serie de beneficii importante pentru sănătate. Află cum să alegi un fruct de calitate, cum să îl cureți pentru consum, care sunt avantajele includerii in meniu a acestuia și cum îl poți conserva.

La ce se folosesc, de fapt, fructele de cactus?

Dacă nu știați, fructul de cactus mai este cunoscut și sub denumirea de fructul dragonului. În America Centrală și în Asia, este foarte popular și poate fi găsit în orice supermarket.

Sunt mai multe tipuri de fructe de cactus, fructul de cactus cu coajă și cu pulpă roșie, care este, de altfel, și cel mai gustos, fructul de cactus cu coajă roșie și cu pulpă albă și fructul de cactus cu coajă și cu pulpă albă.

Fructul de cactus este bogat în vitamina C, provitamina A, zaharuri, proteine și lipide capabile să acopere nevoile energetice ale organismului. Fructul de cactus este o sursă importantă de fibre solubile și insolubile (celuloză, hemiceluloză, lignină).

Aceste substanțe sunt extrem de benefice pentru digestie, reglează tranzitul intestinal și au proprietăți anti diareice. Datorită conținutului prețios de minerale și oligoelemente precum potasiul, calciul, fierul, zincul și magneziul, fructul de cactus reprezintă un ajutor de nădejde pentru a lupta contra colesterolului, inflamațiilor colonului, obezității.

Fiind fructe care au calorii negative, acestea sunt ideale în curele de slăbire. Organismul consumă mai multă energie pentru a le metaboliza, față de numărul de calorii pe care le furnizează aceste fructe.

De asemenea, pot fi consumate fără probleme și de către persoanele care suferă de diabet, datorită faptului că au un indice glicemic scăzut și foarte multe fibre.

Fructele de cactus sunt recomandate și persoanelor care suferă de diferite afecțiuni cardiovasculare.

De ce acest fruct este o „amenințare” pentru diabet și bolile digestive

Fructul de cactus nu câștigă la capitolul aspect, dar compensează cu imense beneficii pentru sănătate. Un fruct cactus conține 24% din necesarul zilnic de vitamina C, potasiu și magneziu și are numai 42 de calorii.

Este un foarte bun regulator al glicemiei, fiind dintre puținele fructe recomandate diabeticilor. Fructul de cactus este foarte eficient în ameliorarea bolii de reflux gastroesofagian și este un antiinflamator eficient. Studii recente au confirmat faptul că fructul de cactus poate proteja ficatul și contribuie la reglarea colesterolului.

Conținutul crescut de fibre ajută la potolirea foamei și mai rapid și pe termen lung. Aceasta face ca fructul de cactus să fie unul dintre puținele fructe prietenoase cu dietele de slăbire, după cum este și fructul noni. Fructul de cactus conține antioxidanți puternici, care ajută sistemul nervos central.

De asemenea, sunt eficiente în ameliorarea afecțiunilor respiratorii precum astmul bronșic sau tusea convulsivă. Pentru a consuma fructele de cactus, este necesar să îndepărtați țepii cu atenție și să curățați coaja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
28 august 2024
28 august 2024