Prima pagină » National » La ce riscuri te supui dacă mănânci porumb sau gogoși pe plajele din România. Ce spun medicii infecționiști
La ce riscuri te supui dacă mănânci porumb sau gogoși pe plajele din România. Ce spun medicii infecționiști

La ce riscuri te supui dacă mănânci porumb sau gogoși pe plajele din România. Ce spun medicii infecționiști

11 iul. 2022, 23:14,
BZI.ro, în National

Vânzătorii de porumb și gogoși au revenit în număr foarte mare pe litoral pentru a avea un venit pe timpul verii. Cu toate vânzările au crescut, oamenii nu știu la ce riscuri se supun dacă mănânci de la ei, dar și ce boli ar putea lua de la vânzătorii de pe litoralul din țara noastră!

Vânzătorii de pe litoralul românesc sunt amendați, însă cei mai mulți dintre aceștia continuă să îi ademenească pe turiști cu diverse preparate, de exemplu porumb și gogoși, care sunt ținute în soare ore în șir.

Riscurile la care te supui dacă mănânci porumb sau gogoși pe plajele românești

Medicii infecționiști atrag atenția asupra faptului că dacă dorim să cumpărăm porumb fiert, gogoși sau clătite vândute în condiții de căldură, riscăm să ne stricăm vacanța și să ne îmbolnăvim și să facem inclusiv hepatită.

Produsele pe care le vând aceștia stau ore în șir în soare, în timp ce vânzătorii se plimbă cu ele pentru a le vinde doritorilor.

Administratorii plajelor din România recunosc că sunt atât de mulți vânzători în unele zile, încât îi deranjează pe turiștii de aici. Degeaba sunt chemați polițiștii locali sau jandarmii, fiindcă vânzătorii se tot întorc pe litoral și continuă vânzările.

Bolile pe care le poți lua de la vânzătorii de pe litoral

Cora Maxim Mitroi, medic infecționist, spune că românii se expun la diverse riscuri și bloi, asta dacă aleg să cumpere de la vânzătorii care țin ore în șir produsele în soare.

„Riscul epidimiologic de a face toxiinfecții alimentare, gastroenterocolite acute, bolile sezonului este crescut. Există riscul de a contracta diverse viroze gastrointestinale, dar nu numai, și o hepatită acută cu transmitere fecală-orală, cum este hepatita A și E”, a declarat Cora Maxim Mitroi.

Până să își pună problema că pot să ajungă la spital, mulți dintre turiștii de pe plajele din România care cumpără și mănâncă porumb, gogoși sau mere coapte lasă resturile direct pe nisip, iar în acest fel plajele de la noi sunt din ce în ce mai murdare, motiv pentru care românii aleg plajele din străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *