Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » La ce putem folosi cojile de banane. Nu le mai arunca
La ce putem folosi cojile de banane. Nu le mai arunca

La ce putem folosi cojile de banane. Nu le mai arunca

10 ian. 2020, 12:26,
BZI.ro, în WoW!

Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu şi merg perfect cu untul de arahide. Când o banană se consuma, coaja ajnge la coşul de gunoi. Unii oameni îşi folosesc creativitatea şi utilizează cojile de banane în diferite moduri. Mai jos sunt 12 moduri în care poţi folosi cojile de banane.

Albesc dintii

Ia o banană, cojeşte-o de jos în sus şi foloseşte o parte mică din interiorul coajei pentru a-ţi albi dinţii. Freacă interiorul cojii de dinţi timp de aproximativ 2 minute.

Îndepărtează aşchiile

Pune o bucată de coajă de banana pe locul în care se afla aşchia şi las-o să acţioneze peste noapte. Coaja ar trebui să scoată aşchia la suprafaţă pentru că tu să o poţi trage afară.

La ce putem folosi cojile de banane

Dormi mai bine

Deşi toată lumea ştie că este important să doarmă bine pe timpul nopţii, puţini sunt capabili să se odihnească suficient. Aşa cum bananele sunt excelente după antrenamente, sunt o gustare excelentă şi pentru uşurarea somnului. Bananele sunt bogate în postasiu şi magneziu, doua minerale ce relaxează în mod natural muşchii. Nu doar atât, bananele conţin şi doi compuşi importanţi pentru somn – triptofan şi melatonină.

Calmează înţepăturile de ţânţari sau alte iritaţii ale pielii

Înţepăturile de ţânţari te pot ţine treaz toată noaptea. Dacă nu ai nimic altceva la îndemână, încearcă să freci înţepătura cu interiorul coajei de banana, pentru a ameliora mâncărimea.

Tratează coşurile

Dacă îţi place să experimentezi şi iubeşti mirosul de banane, atunci poţi să încerci acest truc. Frecând interiorul cojii de banana pe fata timp de 5 minute pe zi, vei scăpa de coşuri.

La ce putem folosi cojile de banane

Îndepărtează negii

Dacă ai negi, ia o bucată de coajă de banană şi pune-o pe neg. Las-o să acţioneze peste noapte. Repetă procedura în fiecare seară, timp de 3 săptămâni. Dacă acest truc funcţionează, negul se va înnegri şi va dispărea.

Calmează durerile

Aşază o coajă de banana pe locul dureros timp de 30 de minute şi durerea va dispărea.

Lustruiesc pantofii

După ce te-ai bucurat de fructul său galben şi delicios, foloseşte coajă de banana pentru a le oferi pantofilor o strălucire aparte. Freacă pantoful cu interiorul cojii de banana apoi şterge uşor reziduurile rămase.

La ce putem folosi cojile de banane

Scoate cerneala

Dacă cerneala stiloului a ajuns pe mâinile tale, încearcă să freci petele cu interiorul unei coji de banană. Se pare că uleiurile elimină cerneala.

Compost

Cojile de banane se descompun destul de uşor, fiind utile pentru oricine foloseşte compostul pentru fertilizarea solului. Acest lucu oferă solului, nutrienţii necesare.

Hrana pentru animale

Cojile de banane nu sunt tocmai grozave pentru consumul uman, dar animalele precum puii şi porcii ar aprecia cojile de banane.

Tratează migrenele

Acest lucru ar putea suna un pic ciudat, până când îţi vei da seama că gheaţa învelită într-o coajă de banana nu este decât o compresă rece bogată în potasiu. Aplică o compresă rece pe frunte şi gât pentru a ameliora durerea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *