Prima pagină » WoW! » Diverse » La ce poţi folosi oţetul în casă
La ce poţi folosi oţetul în casă

La ce poţi folosi oţetul în casă

24 feb. 2020, 11:44,
în WoW!

Cu toţii folosim oţetul la gătit, la dressinguri, sosuri sau la pregătirea murăturilor, dar acest lichid fermentat are o serie largă de utilizări în gospodărie. Majoritatea dintre noi au mereu în casa clasicul oţet de vin alb dar şi minunatul oţet de mere. Haideţi să vedem ce putem face în casă, dar şi pentru frumuseţea şi îngrijirea noastră cu aceste două produse.

1. Musculiţele de oţet ( de fructe) adoră legumele şi fructele coapte şi dulci, în special când acestea se apropie de perioada de fermentare. Cu siguranţă v-aţi confruntat cu această problemă. În loc să introduceţi tot felul de chimicale pentru a le elimina de ce nu încercaţi oţetul de mere? Adăugaţi oţet de mere pe fundul unui borcan de sticlă, adăugaţi peste câteva picături de detergent de vase şi acoperiţi totul cu o bucată de folie de plastic pe care o găuriţi din loc în loc. Adio musculiţe de oţet!

La ce poţi folosi oţetul în casă

2. Oţetul de mere este bun pentru frumuseţea părului. Adăugaţi într-o cană cu apă câteva linguri cu oţet de mere şi utilizaţi amestecul după ce v-aţi spălat părul în prealabil cu şampon. Acesta va descâlci părul mai uşor şi va conferi strălucire.

3. Pentru a desfunda canalizarea înfundată la bucătărie sau la baie urmaţi următorii paşi. Amestecaţi o jumătate de cană de bicarbanit de sodiu cu o cană de oţet şi turnaţi amestecul în canalizare. Lăsaţi să facă spuma după care turnaţi 4 căni de apă clocotită. Daţi apoi drumul la robinet pentru a înlătura complet depunerile şi murdăria desprinsă. Această soluţie este mult mai sigură pentru familiile cu copii, deoarece nu intra în contact cu nimic chimic şi toxic.

4. Pentru curăţarea toaletei amestecaţi o cană bicarbonat de sodiu şi o cană oţet de vin alb pe care le turnaţi în vasul de toaletă. Daţi capacul în jos şi între timp curăţaţi şi restul băii. După ce aţi terminat veţi observa că petele au început să dispară. Frecaţi cu o perie de toaletă şi gata. Petele au dispărut.

La ce poţi folosi oţetul în casă

5. Îndepărtaţi etichetele lipicioase, pline de adeziv, înmuind în oţet o lavetă, pe care o puneţi peste eticheta pentru a o înmuia. Apoi luaţi un card vechi pe care nu îl mai folosiţi şi răzuiţi suprafaţa respectivă. Dacă încă au rămas urme de adeziv, repetaţi procedura, de data aceasta înmuind obiectul respetiv în oţet şi apoi frecaţi cu laveta.

6. Dacă ştergătoarele de la maşina dumneavoastră nu-şi mai fac treaba, nu le înlocuiţi. E posibil să le curăţaţi cu o cârpă înmuiată în oţet . Acesta va îndepărta murdăria şi resturile prinse pe ştergătoare.

7. În loc să plătiţi pentru a vă curăţa interiorul maşinii mai bine lăsaţi oţetul să facă asta. Aspiraţi interiorul maşinii, după care folosiţi o cârpă înmuiată într-un amestec format dintr-o parte apă şi o parte oţet. Veţi îndepărta astfel murdăria şi chiar sarea adusă de la plajă. La final ştergeţi cu o cârpă umedă pentru a îndepărta toate rămăşiţele.

8. Puteţi curăţa şi dezodoriza frigiderul folosind tot un amestec format dintr-o parte apa, o parte oţet cu care veţi şterge toate rafturi şi sertarele acestuia. Nu numai că va îndepărta mirosul dar va distruge şi bacteriile nedorite.curăţare frigider.

9. Dacă folosiţi maşina de splat vase atunci oţetul vă va fi de un real ajutor în clătirea şi limpezirea vaselor. În loc de chimicalele nocive puneţi în recipientul pentru clătire oţet. Astfel, veţi avea vase curate şi strălucitoare şi veţi face şi economie.

La ce poţi folosi oţetul în casă

10. Tigăile neaderente sunt acoperite cu chimicale periculoase. În loc de teflon folosiţi tigăile clasice din oţel inoxidabil dar înainte de a le folosi umpleţi-le cu oţet de mere şi fierbeţi pentru 10-12 minute. Noul strat antiaderent va rezista până la 2-3 săptămâni , depinde cât de mult veţi găti.

11. Dezodorizaţi bucătăria. Dacă aţi gătit recent peste sau alte mâncăruri care-şi lasă amprenta în bucătărie , atunci puneţi la fiert într-o oală o parte de oţet şi două părţi de apă şi lăsaţi-le să fiarbă până când mirosurile vor dispărea.

12. După cum aţi observat lista de mai sus e plină de sfaturi despre cum să îndepărtăm murdăria sau mirosurile neplăcute cu ajutorul oţetului şi al apei. Aşa că, decât să preparaţi amestecul de fiecare dată, mai bine vă faceţi un detergent universal într-o sticlă veche de la un produs de curăţat cu pulverizator. Amestecaţi părţi egale de apă cu oţet şi îl veţi avea la îndemâna de fiecare dată când e necesar.reţeta detergent2

13. Păstraţi borcane de la conserve şi murături pentru a le utiliza ulterior, dar nu puteţi scăpa de mirosul din ele? Umpleţi pe jumătate borcanul cu oţet iar restul completaţi cu apă cu un pic de detergent de vase, agitaţi şi lăsaţi să acţioneze preţ de 10-15 minute. Agitaţi din nou înainte de a vărsa conţinutul şi clătiţi.

14. Tuturor ne place să gătim cu usturoi dar ce facem cu mirosul neplăcut, ce rămâne pe mâini apoi? După ce aţi terminat cu gătitul, mărunţitul usturoiului, frecaţi-vă mâinile cu oţet înainte de a vă spăla pe mâini şi mirosul va dispărea.

15 Prelungeşte viața florilor proaspete
Se amesteca 2 linguri de oţet de mere, 3 linguri de zahăr şi 1 litru de apă călduţă şi se pun florile în ea. Acest truc vă va ajuta să vă păstraţi florile proaspete mai multe zile zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`