Prima pagină » Local » La ce operații estetice apelează bărbații? Dr. Sidonia Susanu: „Pe primul loc se poziționează implantul de păr” – VIDEO

La ce operații estetice apelează bărbații? Dr. Sidonia Susanu: „Pe primul loc se poziționează implantul de păr” – VIDEO

16 nov. 2022, 14:04,
BZI.ro, în Local

Dr. Sidonia Susanu, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, a discutat în emisiunea BZI LIVE despre operațiile estetice la care apelează bărbații. Ce intervenție este preferata reprezentanților sexului puternic?

Și bărbații apelează la operații estetice! Cei mai mulți se orientează spre implantul de păr, dar la mare căutare se află și rinoplastia (chirurgia estetica a nasului), blefaroplastia (remodelarea chirurgicală a pleoapelor), lipoaspirația și ginecomastia (reducerea pieptului masculin).

Păstrarea unui aspect tânăr nu este important doar în rândul femeilor, ci și a bărbaţilor. Astfel, procedurile non-chirurgicale au devenit, de asemenea, mai solicitate în rândul bărbaților.

La ce operații estetice apelează bărbații? Dr. Sidonia Susanu: „Domnii privesc ca un stigmat dispariția părului”

Dispariția părului este privită, probabil, ca un stigmat de către bărbați. Și, tocmai de aceea, ei aleg să apeleze la ajutorul medicilor pentru un implant de păr. Această procedură este, potrivit medicului Sidonia Susanu, perfect realizabilă și cu rezultate foarte bune, mai spectaculoase decât în cazul femeilor.

„Pe primul loc se poziționează implantul de păr, care a început să fie tot mai mult solicitat și în ţara noastră. Probabil că domnii privesc ca un stigmat dispariția părului și, din fericire, aceasta este o procedură perfect realizabilă cu rezultate foarte bune. Spre deosebire de doamne, la care indicația de implant de păr este mult mai limitată și rezultatul sau efectul de îmbogățire a aspectului părului este mult mai limitat, la domni este absolut spectaculos.”, a declarat medicul Sidonia Susanu, pentru BZI LIVE.

Pe cel de-al doilea loc în preferințele bărbaților, în ceea ce privește operațiile estetice, se numără procedurile de rejuvenare și de îmbunătățire a aspectului pielii, de reducere a ridurilor, de multe ori chiar și de remodelare corporală, prin intervenții chirurgicale de amploare.

„Inclusiv domnii își doresc proceduri de rejuvenare și de îmbunătățire a aspectului pielii, de reducere a ridurilor, de multe ori chiar și de remodelare corporală, prin intervenții chirurgicale de amploare. Nu există limită de vârstă, de exemplu în ceea ce privește pacienții supraponderali sau obezi care au urmat diferite proceduri de restabilire a greutății corporale, de la diete de slăbit, până la intervenții de sleeve gastric și în urma cărora rămâne un exces mai mic sau, uneori, foarte mare de tegument, care, din păcate, trebuie îndepărtat chirurgical.”, a completat medicul.

În ce constă operația de transplant de păr?

Dr. Sidonia Susanu, medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă a explicat că operația de transplant de păr se realizează prin recoltarea unui cilindru de tegument, cu diamtru cam de un milimetru, care conține în interiorul lui folicul de păr și firul de păr. Se transplantează cu totul, ca o grefă de piele în anexele sale, în regiunea în care părul este absent.

„Trebuie să ne gândim că, la bărbați, regiunea de scalp care pierde părul este o regiune a căror foliculi prezintă receptori pentru hormoni androgeni. Și sub acțiunea nocivă, la nivel folicular, a hormonului androgen, firul de păr va fi omorât și va dispărea definitiv. În regiunea în care părul nu cade, nu există acest tip de receptor pentru hormonul androgen și, practic, transplantul de păr își propune dispersarea foliculilor de păr fără receptori, pentru hormonul androgen în suprafețele tegumentare deficitare. Practic se recoltează un cilindru de tegument, cu diametru cam de un milimetri, care conține în interiorul lui folicul de păr și firul de păr. Se transplantează cu totul, ca o grefă de piele în anexele sale, în regiunea în care părul este absent.”, a mai spus dr. Sidonia Susanu, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *