Prima pagină » Stiri si curiozitati » La ce folosește Acatistul Sf. Ciprian. Când și cum se citește pentru a avea parte de protecția divină

La ce folosește Acatistul Sf. Ciprian. Când și cum se citește pentru a avea parte de protecția divină

12 dec. 2022, 13:15,
în Stiri si curiozitati

Mulți credincioși sunt dornici să afle la ce folosește Acatistul Sf. Ciprian. Acesta are o putere tămăduitoare deoebită pentru cel copleșit de păcate, ispite și gânduri negre. Iată când și cum se citește pentru a avea parte de protecția divină.

La ce folosește Acatistul Sf. Ciprian

La vreme de necaz și grea suferință trupească sau sufletească putem citi Acatistul Sf. Ciprian. Acesta este de grabnic ajutor pentru îndepărtarea relelor și a ispitelor lumești, pentru izbăvirea de vrăji, blesteme și lucrări diavolești. Acatistul Sf. Ciprian se rostește cât mai des cu putință pentru a avea parte de liniște sufletească, ajutor divin și iertarea tuturor păcatelor lumești. De asemenea, acest acatist este făcător de minuni pentru cei copleșiți de deznădejde, disperare și gânduri negre. Acatistul Sf. Ciprian poate fi rostit în fiecare zi pentru luminarea minții, spor în toate și armonie în familie.

,,Cela ce mai înainte ai fost învățător răutății și te-ai arătat Arhiereu prin cinstita fecioară Justina, și ca un păstor înțelept, din spinii înșelăciunii ai înflorit ca o floare prea frumoasă, și pe noi credincioșii, ne-ai umplut cu miresmele tămăduirilor și de razele minunilor tale, întărește-ne ca să-ți cântăm ție: Bucură-te, Sfințite Mucenice Cipriane, pururea slăvite! Cu meșteșugurile vrăjilor tale, multe pagube și răutăți ai săvârșit la început; dar apoi la cunoștința adevărului venind, ai răscumpărat vremea, aducând din rătăcire pe mulți la Hristos, și învățându-i să cânte lui Dumnezeu: Aliluia!

O, preasfințite Cipriane, Ierarhul cel cinstit al lui Dumnezeu, nevoitorule preatare, împreună cu Sfânta Muceniță Iustina și Sfântul Mucenic Teoctist, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru cei ce pururea te cinstesc și cu cântări măresc sfântă pomenirea ta, și cu rugăciunile tale îmblânzește pe Stăpânul Hristos, pentru toți mijlocind iertare de greșeli și izbăvire de toate cursele și ispitirile diavolești, ca mântuindu-ne, să-l cântăm împreună cu tine, în vecii nesfârșiți, cântarea îngerească: Aliluia!”

Pe lângă acest acatist vindecător, putem citi cât mai des cu putință și Acatistul Sf. Nicolae pentru binecuvântarea familiei, ocrotirea copiilor și sănătate. La vreme de boală și grea suferință trupească sau sufletească putem citi Acatistul Sf. Andrei, făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

Ce rugăciune să rostești pentru îndepărtarea relelor și iertarea păcatelor

Rugăciunile către Sf. Ciprian sunt înzestrate cu o putere deosebită și au un efect imediat pentru cel copleșit de necazuri, ispite și probleme. Atunci când suntem împovărați de suferințe și gânduri negre este bine să spunem cea mai puternică rugăciune a Sf. Ciprian pentru izbăvirea de vrăji, blesteme și toată lucrarea diavolească.

,,Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Tie. Tu Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi; revarsă ploaie la bună vreme peste tot pământul și fă-l să-și dea roadele lui; copacii și viile să-si dea deplin rodul lor; femeile să fie dezlegate și eliberate de nerodirea pântecelui; acestea și toată lumea mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea de toate legăturile diavolești.

Și dezleagă pe robul Tău (numele) împreună cu toate ale casei lui de toate legăturile satanei, ale magiei, ale farmecelor și ale puterilor potrivnice. Împiedică Tu, Doamne Dumnezeul părinților noștri toată lucrarea satanei, Tu Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările satanicești și de toate legăturile lui, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea Prea Sfântului Tău nume.

Pustiește, distruge și depărtează pentru totdeauna toate lucrările magiei, vrăjitoriei și fermecătoriei de la robul Tău (numele). Așa, Doamne, auzi-mă pe mine păcătosul slujitorul Tău și pe robul Tău cu toți ai casei lui, și dezleagă-i de demonul de amiază, de toată boala și de tot blestemul, de toată mânia, nenorocirea, clevetirea, invidia, farmecele, nemilostivirea, lenea, lăcomia, neputința, prostia, neînțelepciunea, mândria, cruzimea, nedreptatea, trufia, și de toate rătăcirile și greșalele, știute și neștiute, pentru sfânt numele Tău, că binecuvântat ești în veci. Amin.”

Acatistul Sf. Ciprian este tămăduitor și făcător de minuni pentru cel împovărat de griji și copleșit de păcate, ispite sau de gânduri negre. Acest acatist se rostește cât mai des cu putință pentru liniște sufletească, luminarea minții și îndepărtarea relelor lumești din viața noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *