Prima pagină » WoW! » Sanatate si frumusete » La ce e bun ceaiul de busuioc. Licoarea dacilor, care tratează peste 40 de boli
La ce e bun ceaiul de busuioc. Licoarea dacilor, care tratează peste 40 de boli

La ce e bun ceaiul de busuioc. Licoarea dacilor, care tratează peste 40 de boli

28 nov. 2019, 12:37,
în WoW!

Ceaiul de busuioc era folosit ca leac încă din timpul fenicienilor care îi atribuiau proprietăţi magice multiple. La noi planta a sosit cu o încărcătură magică din timpul dacilor, deoarece aceştia apreciau foarte mult mirosul şi proprietăţile sale. Zalmoxis i-a instruit pe geto-daci în medicină. Discipolii săi sunt menţionaţi de Platon care relatează concepţia zalmoxiana „nu poţi să vindeci trupul fără a ţine seama de suflet”. Busuiocul pare să fi fost şi el printre leacurile lui Zalmoxe întrucât, aşa cum indica şi datinile de Bobotează, după creştinarea populaţiei nord-dunarene romanii l-au folosit pentru sfinţirea locurilor şi alungarea necuratului.

Infuzia se prepară astfel: se toarnă o cană de apă clocotită peste o linguriţă de plantă uscată şi mărunţita. Se acoperă vasul şi se lasă la infuzat 15 minute apoi care se strecoară. Ceaiul se bea cald, neîndulcit sau îndulcit cu un vârf de linguriţă de miere de albine.

Infuzia din frunze şi flori de busuioc se mai recomanda în caz de crampe abdominale, infecţii urinare, dureri de cap, laringita, faringita, gripă, vomă şi răceala. Pentru tratarea durerilor în gât, nu se consuma băutură fierbinte deoarece irita şi mai tare gâtul şi întârzie vindecarea.

La ce e bun ceaiul de busuioc. Licoarea dacilor care tratează peste 40 de boli

Busuiocul întăreşte sistemul imunitar, reglează funcţiile glandelor endocrine şi metabolismul celular, tonifiind întregul organism. Putem să consumăm ceai de busuioc pentru acţiunea energizantă şi antidepresiva.

Pentru prevenirea îmbătrânirii premature şi menţinerea tinereţii se recomanda busuioc sub formă de macerat la rece, în cure de minim 2 luni pe an sau în consum constant. Se pot consuma 2-4 căni de ceai de busuioc pe zi. Infuzia de busuioc este de folos şi pentru refacerea stomacului după o masă copioasă.

Consumată zilnic, infuzia ajuta la tratarea şi vindecarea cefaleei, colicilor intestinale, ulcerului gastric şi colitelor de fermentaţie. Sunt peste 40 de afecţiuni care se pot trata cu ajutorul busuiocului. Iată încă o serie de beneficii:

Stimulează lactaţia

Decoctul din busuioc este indicat că stimulent al secreţiei glandelor mamare la femeile care alăptează. Se pune un pumn de plantă uscată şi mărunţită la 250 ml de apă rece, se fierbe aproximativ două minute, se infuzează încă cinci minute, apoi se strecoară. Se consumă două căni de ceai pe zi.

Potrivit specialiştilor în medicină naturistă, decoctul din busuioc este remediul cel mai indicat în tratarea faringitelor şi anginelor. Persoanelor care suferă de nefrite, blenoragie sau leucoree le este de un real ajutor decoctul din seminţe de busuioc. Se pune o lingură cu seminţe într-o jumătate de litru de apă rece, se fierbe pentru cinci minute, se infuzează apoi zece minute şi se strecoară. Cantitatea obţinută se consumă pe parcursul unei zile.

Indicat în andropauză

Datorită efectelor sale deosebite asupra glandelor endocrine, maceratul din busuioc este considerat pe drept cuvânt un adevărat elixir al tinereţii, fiind indicat în cazurile de îmbătrânire prematură, menopauză, andropauză, frigiditate, sterilitate. Maceratul se prepară din opt linguriţe cu busuioc, ce se pun în apă timp de şapte, opt ore. Se filtrează, preparatul obţinut fiind consumat în fiecare dimineaţă pe stomacul gol.

Folosit încă din antichitate de Plinius cel Bătrân, siropul de busuioc este, în acest moment, unul dintre cele mai bune dezinfectante la nivelul intestinelor, în timp ce sucul din busuioc proaspăt, picurat în urechi, este un remediu garantat pentru a combate durerea. Pentru a scăpa rapid de durerile de cap sau de spasmele gastrice, puneţi cinci, şase picături de esenţă de busuioc pe o bucată de zahăr cubic. Efectul este uimitor. Tot împotriva durerilor de cap se pot utiliza cataplasmele din frunze proaspete de busuioc, zdrobite ulterior, ce se aplică pe frunte. Aceleaşi cataplasme sunt remediul ideal împotriva mâncărimii provocate de înţepăturile de insecte. Se fricţionează locul cu frunzele de busuioc până la dispariţia senzaţiei de mâncărime.

Tratează afecţiunile pielii

Pentru tratarea oricărei afecţiuni a pielii, specialiştii recomandă alifia de busuioc. Se pune la fiert o mână de busuioc într-o jumătate de kilogram de untură proaspătă. Se lasă la răcit şi a doua zi se încălzeşte iar, pentru a se putea strecura. Se amestecă apoi untura strecurată cu o lingură cu ceară de albine topită şi două linguri cu miere de albine. Se omogenizează bine amestecul. Efectele sunt uimitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *