Prima pagină » Sanatate » La ce doctor te duci pentru hemoroizi? Cum să scapi de cea mai frecventă boală a rectului

La ce doctor te duci pentru hemoroizi? Cum să scapi de cea mai frecventă boală a rectului

29 nov. 2022, 12:00,
în Sanatate

Mulți bărbați în căutarea tratamentului potrivit se întreabă la ce doctor te duci pentru hemoroizi. În ciuda faptului că hemoroizii sunt, probabil, una dintre cele mai frecvente boli ale rectului, nu se obișnuiește să se vorbească despre ei cu voce tare.

Falsa timiditate și delicatețe face ca o persoană nu numai că își ascunde propria suferință, ci și jenată să afle ce doctor tratează hemoroizii? Dar nu are rost să ne fie rușine aici. La urma urmei, cu cât mergeți mai repede la medicul potrivit, cu atât mai repede și mai sigur veți obține o soluție satisfăcătoare la problemă.

persoana care vrea sa se aseze pe un scaun si are un cactus pe el

În majoritatea spitalelor această boală este tratată de un coloproctolog

La ce doctor te duci pentru hemoroizi? Cât de important este diagnosticul oferit de specialist

În majoritatea spitalelor această boală este tratată de un coloproctolog, sau, așa cum majoritatea sunt mai obișnuiți să spună proctolog. Acesta este medicul la care ar trebui să mergeți în cazul hemoroizilor.

Bineînțeles, orice profesionist din domeniul sănătății vă va spune că boala este mai ușor de tratat în stadiile sale incipiente. Așadar, de îndată ce începeți să observați simptomele hemoroizilor, ar trebui să fiți examinat imediat. Cel mai bine este să consultați un medic specializat în tratamentul hemoroizilor și al altor boli ale rectului.

Apropo, este foarte posibil ca examinarea de către un proctolog să treacă cu succes, iar medicul să vă spună că nu aveți hemoroizi. Acesta vă poate spune, de exemplu, că suferiți de o inflamație simplă, care este vindecabilă în doar câteva săptămâni.

Dar dacă sunteți diagnosticat cu hemoroizi, este important să nu neglijați problema și să începeți tratamentul cât mai devreme posibil. Cu siguranță nimeni nu vrea să lase boala să se transforme într-o afecțiune cronică.

barbat care tine in mana o hartie igienita langa o tualeta

Un pacient simte și o senzație de arsură la nivelul anusului

Stadiul acut sau cronic al bolii. Senzațiile simțite de pacient la nivelul anusului

Tablourile clinice atât în stadiile acute, cât și în cele cronice sunt similare. Singura diferență este că forma cronică se caracterizează prin perioade de recidivă și remisiune prelungită. Pacientul, care suferă de mult timp de hemoroizi, știe de la prima mână ce medic să consulte.

Simptomele unui debut acut al bolii se manifestă printr-o scurgere abundentă de sânge după scaune. De asemenea, apare o senzație de tragere în anus, uneori însoțită de iluzia existenței unui corp străin. Mai mult decât atât, pacientul suferă de un disconfort și senzație dureroasă atunci când încearcă să elimine scaunul. Acesta simte un disconfort și atunci când stă sau merge pe jos pentru perioade lungi de timp.

Un pacient simte și o senzație de arsură la nivelul anusului. De asemenea, are loc umflarea membranelor mucoase la nivelul anusului. Oricare dintre simptomele de mai sus reprezintă motive serioase pentru a solicita ajutor medical pentru diagnosticare.

medic care imbraca manusi medicinale pe maini

Dar dacă sunteți diagnosticat cu hemoroizi, este important să nu neglijați problema

Cum are loc diagnosticarea? Testele necesare pentru identificarea bolii

Măsurile de diagnosticare care vă așteaptă la cabinetul medicului nu pot fi numite plăcute.  Un specialist poate obține o imagine vizibilă a bolii cu ajutorul anoscopiei, o procedură de examinare a rectului cu ajutorul unui instrument special cu oglindă.

Cel mai cuprinzător și informativ mod de diagnosticare a hemoroizilor pentru medicul curant a fost și rămâne rectomannoscopia. Un tub special cu un element de iluminare extinde deschiderea rectului cu aer, iar apoi se folosește o lentilă de mărire pentru a examina mucoasa rectală.

Numai după ce a luat un istoric medical inițial și a obținut rezultatele examinărilor enumerate mai sus, medicul prescrie un tratament pentru hemoroizi, luând în considerare caracteristicile individuale ale corpului pacientului.

Atunci când nu știi la ce doctor te duci pentru hemoroizi este bine să te informezi cât mai bine. Iubitorii de autotratament și cei care speră că hemoroizii se vor dizolva singuri, trebuie să își amintească faptul că, fără o terapie calificată, boala va continua să progreseze. În timpul perioadei petrecute în pseudo-tratament, boala poate ajunge în ultimul, adică al patrulea stadiu. Pentru a preveni acest lucru, tratați-vă numai în clinici de top cu proctologi certificați, care au o educație medicală clasică, o experiență vastă și un potențial enorm al medicinei moderne.

medic care pregateste un aparat pentru diagnosticarea hemoroizilor la un barbat

Măsurile de diagnosticare care vă așteaptă la cabinetul medicului nu pot fi numite plăcute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`