Prima pagină » Stiri si curiozitati » La ce biserică slujește părintele Vasile Iona. Cine este acesta

La ce biserică slujește părintele Vasile Iona. Cine este acesta

17 mai 2024, 11:39,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Dacă ești un împătimit al lăcașelor de cult, cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată la ce biserica slujește părintele Vasile Ioana. Vezi în continuare cine este acesta și la ce biserică este preot.

La ce biserică slujește părintele Vasile Ioana

Părintele Vasile Ioana este unul dintre cei mai iubiți preoți din România și o voce puternică în lumea ortodoxă română. Are o poveste de viață impresionantă și este un preot atipic: iubește fotbalul, rock-ul i se pare tare și recunoaște că deseori se destinde cu un gin tonic.

Pe părintele Vasile Ioana îl găsești la Biserica „Sfântul Nicolae Dintr-o Zi”, aflată în apropierea Pieței Universității din București, dar și pe rețelele de socializare și la TV. Preotul are o prezență constantă în mediul online, unde abordează diverse teme de actualitate şi răspunde la frământările tinerilor, reușindu-i astfel să-i apropie de biserică.

Cine este părintele Vasile Ioana

Părintele Vasile Ioana are o poveste cutremurătoare de viață. El a fost invitat la podcastul lui Damian Drăghici, în fața căruia și-a deschis sufletul. Acesta s-a născut într-o familie cu cinci copii. Mama lui a vrut să se călugărească, însă s-a îndrăgostit și s-a căsătorit. La scurt timp a venit el pe lume, însă n-a fost crescut într-o familie iubitoare.

Tatăl lui nu s-a îngrijit de familie, ci a luat calea băuturii. Părintele a asistat la multe scene de violență în familie și tocmai pentru că tatăl lui devenise alcoolic, el și-a promis că nu va ajunge niciodată într-o astfel de situație în fața copiilor lui.

Viața lui s-a împărțit între Târgoviște, acolo unde locuiau părinții lui, și la Câmpina, la țară. De altfel, bunicul lui a avut o mare influență asupra lui. Bunicul i-a devenit și model în viață și a fost cel care i-a insuflat dragostea pentru Biserică. Părintele Vasile Ioana are 50 de ani și este căsătorit de 26. Soția lui este teolog și psiholog, cu două masterate în psihologie. Despre ea, părintele spune că “este deșteaptă și frumoasă”.

Preotul care slujește la Biserica Sfântul Nicolae Dintr-o Zi ascultă Pink Floyd, Queen sau Sting, dar iubește și muzica grecească. El a fost invitat și la podcastul lui Mihai Bobonete, acolo unde le-a arătat oamenilor că și preoții sunt oameni și au activități diverse. Una dintre pasiunile preotului a fost fotbalul. Și-ar fi dorit să practice acest sport, de fapt, să aibă o carieră în fotbal, mai ales că începuse să joace la Târgoviște.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *