Prima pagină » Stiri si curiozitati » La ce biserică este preotul Emilian Prodan. De ce este atât de cunoscut acest loc

La ce biserică este preotul Emilian Prodan. De ce este atât de cunoscut acest loc

07 mai 2024, 12:19,
în Stiri si curiozitati

Biserica la care este preotul Emilian Prodan pare ruptă din Rai și nu a fost construită întâmplător de acesta. Preotul i-a promis Maicii Domnului că îi va construi cel mai frumos lăcaș dacă îi va vindeca mama de o boală cruntă. Preacurata i-a îndeplinit dorința iar în semn de mulțumire preotul a ridicat biserica.

La ce biserică este preotul Emilian Prodan

Ieri, astăzi și în veacul veacurilor, Hristos este același, iar biserica Mântuitorului porțile Iadului nu o birui niciodată. În sfântul lăcaș al Maicii Domnului din Pipera-Voluntari, acolo unde slujește preotul Emilian Prodan, mii de oameni îl caută cu disperate pe Dumnezeu.

Bolnavi, săraci, fără nici o speranță își pun nădejdea în slujbele părintelui, a cărui credință înalță scară la Cer, în puterea Sfântului Pangratie, sfântul dorințelor și al Sfintei Agnia, vindecătoarea bolilor fără leac, care a ajuns în acest loc pe 21 ianuarie 2023. Alături de acești doi sfinți puternici, Maica Domnului veghează neîncetat și nu lasă pe nici un copil de-al său să nu-și vadă visul împlinit.

Oamenii vin din toate colțurile lumii, indiferent de anotimp sau vremea schimbătoare. Nimic nu îi oprește să stea în genunchi în fața sfintelor icoane și să ceară îndurare. Și nu se îndoiesc nici o secundă că nu vor primi ceea ce vor cere. Pentru că ce se întâmplă la această biserică s-a transmis din gură în gură, sufletele care ajung aici au certitudinea că rugăciunile la Sfântul Pangratie vor alunga orice rău din trup și suflet și viața li se va schimba.

De la cei mai săraci la cei mai bogați, toți cei care pășesc în sfântul lăcaș au nevoie să fie ghidați să-și regăsească speranța, să renunțe la rău, invidie, ipocrizie și mai ales să se iubească. Exact așa cum a spus Mântuitorul: ”Atât de mult să vă iubiți unii pe alții, cum v-am iubit și Eu pe voi”.

De ce este atât de cunoscut lăcașul de cult

Unii ajung la această biserică pentru că nu sunt binecuvântați cu prunci, cum este cazul unei doamne care zece ani a cheltuit o avere pe tot felul de tratamente. A auzit de acest loc plin de sfințenie, l-a implorat pe Sfântul Pangratie, a pus un bilețel cu marea dorință la moaștele sale și… visul s-a împlinit.

Minunile sunt atât de mult încât sunt momente în care însuși părintele Emilian e uimit, pentru că nu s-a așteptat ca locul unde sfințește să dobândească atâta notorietate. Deși Sfântul Pangratie este cel care i-a schimbat viața chiar și duhovnicului. Ca orice om și preotul are dușmanii săi și au fost momente în care s-a simțit ca un prizonier în drum spre condamnare. Dar Sfântul Pangratie i-a văzut ochii înlăcrimați și nu l-a lăsat la greu, oferindu-i ajutorul său prețios.

Preotul împărtășește bolnavii de afecțiuni incurabile cu o linguriță ce datează din anul 1432. Un obiect sfânt care se păstrează încă din perioada în care Ștefan cel Mare era doar un copil.

Să fie și acesta un motiv pentru care cei cu probleme grave își găsesc vindecarea, atunci când și cei mai buni medici ridică neputincioși din umeri și le spun că singurul care poate face minuni e doar bunul Dumnezeu? Iar la intrarea la ce biserică se află preotul Emilian Prodan se află un micuț clopot ce pare desprins din vremuri străvechi. Credincioșii au obiceiul ca înainte de a păși în lăcașul cu minuni să-l tragă, iar sunetul acestuia dă timpului o măsură liturgică și-l umple de rost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *