Prima pagină » Stiri si curiozitati » La ce ajută Acatistul Sf. Parascheva. Când și cum se citește pentru a fi ferit de necazuri și primejdii

La ce ajută Acatistul Sf. Parascheva. Când și cum se citește pentru a fi ferit de necazuri și primejdii

22 mai 2023, 14:30,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Mulți credincioși vor să afle la ce ajută Acatistul Sf. Parascheva. Acesta are o putere tămăduitoare deosebită și face minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Iată când și cum se citește pentru a fi ferit de necazuri și primejdii.

La ce ajută Acatistul Sf. Parascheva

Acatistul Sf. Parascheva este înzestrat cu o putere vindecătoare deosebită și se citește cât mai des cu putință la vreme de necaz, boală, întristare și neliniște sufletească. Pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești este bine să rostim Acatistul Sf. Parascheva cu multă smerenie și cu mintea eliberată de gânduri negre.

,,Întru tine, Maică, cu osârdie s-a mântuit cel după chip, că luând Crucea, ai urmat lui Hristos și lucrând ai învățat să nu se uite la trup, căci este trecător, ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta și cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Parascheva, duhul tău.

Preacuvioasei noastre Maici, mult-milostivei Parascheva, prinos de umilință îi aducem noi, nevrednicii păcătoși, pentru mijlocirile sale. Că mari daruri ne-am învrednicit a dobândi, de la izvorul cel pururea curgător de bunătăți al Mântuito­rului nostru, și să-i cântăm: Bucură-te, Sfântă Parascheva, mult folositoare!

Spre tine pururea nădăjduim; de multe boli și primejdii s-a izbăvit țara aceasta, alinând și prefăcând mânia cea cu dreptate pornită asupra noastră de la Dumnezeu, în bună și milostivă îndurare, prin ale tale rugăciuni; dar și acum, îngrozindu-ne marile nenorociri, la tine năzuim cu lacrimi, să ne ajuți, ca să scăpăm din primejdii și să cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!”

Pe lângă acest acatist tămăduitor, putem citi în fiecare zi și Acatistul Sf. Treimi pentru spor în casă, armonie în familie și sănătate. Pentru îndepărtarea relelor din viața noastră, a ispitelor și a gândurilor negre este bine să rostim la sfârșitul săptămânii rugăciunea de duminică ce te scapă de orice rău.

Ce rugăciune să rostești pentru a avea parte de ajutorul tuturor forțelor cerești

Este binecunoscut faptul că rugăciunile reprezintă o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea. La vreme de grea încercare trupească sau sufletească putem citi cea mai puternică rugăciune către Sf. Parascheva. Aceasta este făcătoare de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie.

,,Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfricoșătoare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu nesocotință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, netrebnici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga milostivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv. Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim preasfânt numele Tău în veci. Amin.”

Acatistul și rugăciunile către Sf. Parascheva au o putere tămăduitoare deosebită și se rostesc cât mai des cu putință la vreme de necaz, întristare, boală și tulburare interioară. Acatistul Sf. Parascheva este făcător de minuni pentru cel care se roagă cu multă smerenie, credință și cu mintea eliberată de gânduri negre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *