Prima pagină » Sanatate » La câte bătăi pe minut faci infarct: Când îți este pusă viața în pericol și cum poți evita riscul!

La câte bătăi pe minut faci infarct: Când îți este pusă viața în pericol și cum poți evita riscul!

13 dec. 2021, 11:10,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă la câte bătăi pe minut faci infarct, această afecțiune fiind cunoscută și ca atac de cord. Infarctul miocardic reprezintă o urgență medicală cauzată de blocarea arterelor care alimentează inima cu sânge. Această boală trebuie tratată cu maximă seriozitate, deoarece prezintă un risc letal.

Infarctul se produce atunci când una dintre aceste artere coronare sunt astupate de un cheag de sânge, circulația spre inimă fiind blocată iar porțiunea de mușchi are de suferit. De cele mai multe ori, acesta se manifestă din cauza nivelului mare de colesterol din sânge sau din cauza nivelului mare de trigliceride din sânge. De asemenea, o alimentație dezechilibrată, bogată în zahăr și grăsimi reduc nivelul de colesterol bun, crescând astfel riscul de a face infarct.

persoana care tine un carton in mana in forma unei inimi ce pulseaza

Infarctul se produce atunci când una dintre artere coronare sunt astupate de un cheag de sânge

Semne de alarmă: Cât de importantă este urmărirea frecvenței cardiace

Simptomele infarctului, conform cardiologilor,  sunt durerea în piept, dificultățile de respirație, transpirații, stare de greață și vărsături, tuse, amețeli și puls mărit. Tot mai multe persoane se întreabă la câte bătăi pe minut riști să faci infarct. Pentru a cunoaște acest fapt este important să-ți urmărești frecvența cardiacă. Pulsul sau frecvența cardiacă reprezintă, de fapt, numărul de bătăi pe care îl efectuează inima într-un minut.

Astfel, prin măsurarea pulsului, se cuantifică numărul de impulsuri electrice generate de cord. Valoarea normală a pulsului în repaus variază între 60 și 100 de bătăi pe minut. Specialiștii spun că femeile au o frecvență cardiacă ușor mai crescută decât a bărbaților din cauza dimensiunilor mai reduse ale cordului. Acest fapt se datorează cordului mai mic al femeilor, care pompează mai puțin sânge cu fiecare bătaie. De asemenea, este bine să știi că de obicei copii tind să aibă un puls mai ridicat decât adulții.

medic care verifica pulsul unei persoane

Simptomele care semnalează faptul că riști să faci infarct sunt durerea în piept, dificultățile de respirație și transpirațiile

Valorile scăzute ale pulsului se întâlnesc în cadrul bradicardiilor sinusale. Acestea pot fi fiziologice în cazul sportivilor de performanță, în timpul somnului. De asemenea, pulsul scăzut poate fi patologic, în cazul blocurilor atrioventriculare de grad înalt. Astfel, este foarte important să efectuezi un control cardiologic în cazul în care depistezi un puls scăzut sau ridicat. Acesta semnalează, de cele mai multe ori, boli care necesită tratament medical de urgență.

La câte bătăi pe minut faci infarct: Valorile care îți pot pune viața în pericol

În cazul în care frecvența cardiacă este foarte crescută, înregistrând între 200 și 300 de bătăi pe minut, de cele mai multe ori provoacă infarct. Acestea fiind de cele mai multe ori amenințătoare de viață, necesitând intervenție medicală rapidă.

Acestea pot apărea în condiții de infarct miocardic acut și în cazul disfuncției severe a pompei inimii. De asemenea, acestea se manifestă și în cazul persoanelor care suferă de bolile cardiace congenitale sau în condiții de tulburări electrolitice severe.

persoana care isi verifica pulsul

Valorile scăzute ale pulsului se întâlnesc în cadrul bradicardiilor sinusale

În cazul în care observi de mai multe ori că pulsul înregistrează valori de peste 100 de bătăi pe minut în condiții de repaus, este recomandată efectuarea unui consult medical. Dacă valorile sunt crescute, pot apărea simptome sub forma unor amețeli, respirație dificilă, creștere în volum a membrelor inferioare și de asemenea, pierderea stării de cunoștință.

De obicei, pentru a identifica valoarea crescută ale frecvenței cardiace este efectuată o electrocardiografie de repaus. Acum că ai aflat la câte bătăi pe minut faci infarct este important să acționezi rapid dacă observi că îți crește excesiv pulsul.

grafica inima unei persoane

Pulsul scăzut poate fi patologic, în cazul blocurilor atrioventriculare de grad înalt

Bugetul.ro
Omul lui Klaus Iohannis a devenit noul președinte CCR. Cine este judecătoarea Simina Tănăsescu, succesoarea controversatului Marian Enache
redactia.ro
Detaliul care schimbă totul în cazul morții lui Felix Baumgartner. Ce s-a descoperit pe camera video a austriacului
Bugetul.ro
Evacuarea neștiută a lui Dragoș Anastasiu dintr-un complex rezidențial de lux din Dorobanți. Controversatul om de afaceri a fost spaima vecinilor
a1.ro
Cum a arătat tortul de la nunta lui Cristian Vâlcan și a Izabelei. Ce discurs emoționant a ținut Radu Vâlcan pentru miri
Playtech.ro
Raed Arafat îndeamnă românii să aibă pregătită o „trusă” de supravieţuire pentru 10 zile
observatornews.ro
Furtuni puternice lovesc la noapte jumătate de ţară, inclusiv Capitala. Coduri galben şi portocaliu până marţi
Playsport.ro
Satul din România cumpărat de un afacerist cu doar 80.000 euro. Pe o sumă de nimic, și-a luat un adevărat...
Evz.ro
Indemnizația de șomaj, modificată începând cu luna august
realitatea.net
Creșterile salariale de la începutul anului, anulate de austeritatea lui Bolojan. Câți bani pierd 1,8 milioane de angajați: calcule BNS - VIDEO
SportpeSurse
Amantlâcul care a ruinat familia Trump l-a făcut pe liderul SUA să arate cu degetul către Rusia și Vladimir Putin
Playtech.ro
Soțul, soția sau părinții coasigurați nu mai sunt scutiți de plată. Ce se schimbă de la 1 septembrie
Dailybusiness.ro
A apărut o nouă plajă în România. Are nisip fin și atrage mii de oameni în weekenduri. Unde se află
RomaniaTV
Statul ia banii românilor de pe card de pe 1 august 2025. Suma disponibilizată, 500 de lei sau 100 de euro!
stiriromania.ro
S-a emis RO-Alert: Cod galben și portocaliu de ploi torențiale în jumătate de ţară
RomaniaTV
Se schimbă banii luni, 28 iulie 2025! BNR a făcut anunțul despre cea mai nouă monedă a României
redactia.ro
Cât costă rochia purtată de Prima Doamnă, Mirabela Grădinaru, la Salzburg?
ego.ro
Știați că Alin Gălățescu are o fiică? Iată ce relație are cu ea și cu mama ei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
28 iulie 2025
28 iulie 2025