Prima pagină » Sanatate » La câte bătăi pe minut faci infarct: Când îți este pusă viața în pericol și cum poți evita riscul!

La câte bătăi pe minut faci infarct: Când îți este pusă viața în pericol și cum poți evita riscul!

13 dec. 2021, 11:10,
în Sanatate

Tot mai multe persoane se întreabă la câte bătăi pe minut faci infarct, această afecțiune fiind cunoscută și ca atac de cord. Infarctul miocardic reprezintă o urgență medicală cauzată de blocarea arterelor care alimentează inima cu sânge. Această boală trebuie tratată cu maximă seriozitate, deoarece prezintă un risc letal.

Infarctul se produce atunci când una dintre aceste artere coronare sunt astupate de un cheag de sânge, circulația spre inimă fiind blocată iar porțiunea de mușchi are de suferit. De cele mai multe ori, acesta se manifestă din cauza nivelului mare de colesterol din sânge sau din cauza nivelului mare de trigliceride din sânge. De asemenea, o alimentație dezechilibrată, bogată în zahăr și grăsimi reduc nivelul de colesterol bun, crescând astfel riscul de a face infarct.

persoana care tine un carton in mana in forma unei inimi ce pulseaza

Infarctul se produce atunci când una dintre artere coronare sunt astupate de un cheag de sânge

Semne de alarmă: Cât de importantă este urmărirea frecvenței cardiace

Simptomele infarctului, conform cardiologilor,  sunt durerea în piept, dificultățile de respirație, transpirații, stare de greață și vărsături, tuse, amețeli și puls mărit. Tot mai multe persoane se întreabă la câte bătăi pe minut riști să faci infarct. Pentru a cunoaște acest fapt este important să-ți urmărești frecvența cardiacă. Pulsul sau frecvența cardiacă reprezintă, de fapt, numărul de bătăi pe care îl efectuează inima într-un minut.

Astfel, prin măsurarea pulsului, se cuantifică numărul de impulsuri electrice generate de cord. Valoarea normală a pulsului în repaus variază între 60 și 100 de bătăi pe minut. Specialiștii spun că femeile au o frecvență cardiacă ușor mai crescută decât a bărbaților din cauza dimensiunilor mai reduse ale cordului. Acest fapt se datorează cordului mai mic al femeilor, care pompează mai puțin sânge cu fiecare bătaie. De asemenea, este bine să știi că de obicei copii tind să aibă un puls mai ridicat decât adulții.

medic care verifica pulsul unei persoane

Simptomele care semnalează faptul că riști să faci infarct sunt durerea în piept, dificultățile de respirație și transpirațiile

Valorile scăzute ale pulsului se întâlnesc în cadrul bradicardiilor sinusale. Acestea pot fi fiziologice în cazul sportivilor de performanță, în timpul somnului. De asemenea, pulsul scăzut poate fi patologic, în cazul blocurilor atrioventriculare de grad înalt. Astfel, este foarte important să efectuezi un control cardiologic în cazul în care depistezi un puls scăzut sau ridicat. Acesta semnalează, de cele mai multe ori, boli care necesită tratament medical de urgență.

La câte bătăi pe minut faci infarct: Valorile care îți pot pune viața în pericol

În cazul în care frecvența cardiacă este foarte crescută, înregistrând între 200 și 300 de bătăi pe minut, de cele mai multe ori provoacă infarct. Acestea fiind de cele mai multe ori amenințătoare de viață, necesitând intervenție medicală rapidă.

Acestea pot apărea în condiții de infarct miocardic acut și în cazul disfuncției severe a pompei inimii. De asemenea, acestea se manifestă și în cazul persoanelor care suferă de bolile cardiace congenitale sau în condiții de tulburări electrolitice severe.

persoana care isi verifica pulsul

Valorile scăzute ale pulsului se întâlnesc în cadrul bradicardiilor sinusale

În cazul în care observi de mai multe ori că pulsul înregistrează valori de peste 100 de bătăi pe minut în condiții de repaus, este recomandată efectuarea unui consult medical. Dacă valorile sunt crescute, pot apărea simptome sub forma unor amețeli, respirație dificilă, creștere în volum a membrelor inferioare și de asemenea, pierderea stării de cunoștință.

De obicei, pentru a identifica valoarea crescută ale frecvenței cardiace este efectuată o electrocardiografie de repaus. Acum că ai aflat la câte bătăi pe minut faci infarct este important să acționezi rapid dacă observi că îți crește excesiv pulsul.

grafica inima unei persoane

Pulsul scăzut poate fi patologic, în cazul blocurilor atrioventriculare de grad înalt

Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
redactia.ro
Cine este românca care a făcut senzație la Britain’s Got Talent. A primit cel mai rapid Golden Buzz
Bugetul.ro
E jale la Raiffeisen Bank, BT, ING, BRD sau CEC Bank. ANAF a făcut anunțul despre ce se întâmplă cu clienții din România care au depozite bancare
a1.ro
Premieră la X Factor: echipa a folosit inteligența artificială pentru a distribui categoriile pentru etapa de Bootcamp
Playtech.ro
Doliu uriaș la Casa Regală. Prinții William și Harry sunt distruși. A murit....
observatornews.ro
Trupul bătrânei găsite moartă în apartament, neobservat de polițiști. Fiul cu probleme psihice ar fi ascuns cadavrul sub un maldăr de haine
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
Obținerea permisului de conducere, simplificată. Se schimbă examenul
realitatea.net
Țara vecină unde alimentele s-au ieftinit cu 50%. Românii din apropiere se pregătesc să treacă granița pentru a face cumpărături
SportpeSurse
Întreaga lume e în stare de șoc! Apariție tulburătoare în Moscova, în plin război între Rusia și Ucraina. Imaginea naște controverse uriașe
Playtech.ro
Nu scăpăm de lapoviță și ninsoare în România! Cum va fi vremea în următoarele zile, conform ANM
Dailybusiness.ro
Ce pensie vei avea după 40 de ani de muncă? Cum se calculează și ce influențează suma finală
RomaniaTV
Cum arată fostul preot Visarion Alexa la aproape 3 ani de când a dispărut din spaţiul public
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Gabriela Cristea a ajuns, azi-noapte, de urgenţă la spital: Am avut o noapte oribilă
redactia.ro
Decizia radicală luată de Mihaela Tatu după ce a fost concediată de Antena 1 după doar o lună
ego.ro
Au divorțat la scurt timp după nuntă! Vedetele care și-au spus ”adio” aproape instant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`