Prima pagină » Local » La 4 spitale din municipiul Iași se administrează tratamentul cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19. Dr. Florin Roșu: „Îi așteptăm pe pacienți în cadrul spitalului pentru a beneficia de acest tratament revoluționar”
La 4 spitale din municipiul Iași se administrează tratamentul cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19. Dr. Florin Roșu:

La 4 spitale din municipiul Iași se administrează tratamentul cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19. Dr. Florin Roșu: „Îi așteptăm pe pacienți în cadrul spitalului pentru a beneficia de acest tratament revoluționar”

09 nov. 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Local

Medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și din alte trei spitale din municipiul Iași au început adiministrarea anticorpilor monoclonali pentru pacienții COVID-19 care îndeplinesc toate condițiile acestui tip de tratament. Celelalte trei unități medicale sunt: Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, „Elytis” Hospital și Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași

Și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași a început administrarea tratamentului împotriva COVID-19 cu anticopri monoclonali. Medicii speră să ajungă la un număr de 20 de pacienți tratați zilnic cu acest tratament. Cei care vor beneficia de tratamentul cu anticorpi monoclonali sunt pacienții care nu au mai mult de 6 zile de la apariția primelor simptome, care au comorbidități și, desigur, care prezintă o saturație a oxigenului până în 93 la sută, dar fără suport de oxigeno-terapie. Înainte de administrarea terapiei, pacienții vor fi supuși unui examen clinic și paraclinic amănunțit.

„Spitalului Clinic de Boli Infecțioase «Sfânta Parascheva» din Iași, centru de excelență în ceea ce reprezintă tratarea patologiei infecto-contagioase și în tratarea patologiei COVID-19, vine din nou în întâmpinarea pacienților noștri, prin administrarea tratamentului cu anticorpi monoclonali. Dorința noastră, în momentul de față, este de a ajunge la capacitatea de administrare a acestui tratament la un număr între 16 până la 20 de persoane pe zi. Am creat până în momentul de față circuitul epidemiologic corect. Îi așteptăm pe pacienți în cadrul spitalului pentru a beneficia de acest tratament revoluționar.

Timp de o oră, pacienții vor primi tratamentul cu anticorpii monoclonali, următoarea oră vor fi ținuți sub observație, iar următoarea oră se vor deplasa la domiciliu”, a precizat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași.

Tratamentul cu anticorpi monoclonali previne apariția formelor severe de boală

Direcția de Sănătate Publică Iași a stabilit procedura pentru efectuarea tratamentului cu anticorpi monoclonali la persoanele infectate cu COVID-19. Aceste doze se vor administra pacienților cu forme ușoare și medii de boală, care nu necesită administrare de oxigen și care au factori de risc semnificativ pentru evoluția severă a COVID-19 în primele 6 zile de la debutul simptomelor. Eficiența anticorpilor monoclonali depinde de administrarea cât mai precoce după debutul bolii. Aceste medicamente previn trecerea la stadii severe de boală numai dacă sunt administrate în primele 6 zile de la debut. Se consideră debutul bolii prima zi în care au apărut simptome specifice. Menționăm că nu trebuie să se confunde data debutului bolii cu data efectuării testului RT-PCR.

Pentru a beneficia de tratamentul cu anticorpi monoclonali, Direcția de Sănătate Publică Iași a stabilit următoarele criterii: 1- pentru pacienții care prezintă simptome ușoare, la recomandarea medicului de familie, tratamentul se poate efectua în regim de spitalizare de zi la următoarele unități medicale: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, „Elytis” Hospital și Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași – în cazul acestui spital, tratamentul se aplică doar pacienților cu boli renale cronice; 2- Pacienții care dețin mașini personale și se vor putea prezenta la unitatea medicală, conform planificării, în intervalul orar stabilit, 3- Pacienții care nu dețin mașini personale vor fi transportați de către serviciile de ambulanță și pentru pacienții internați care îndeplinesc criteriile de eligibilitate, la solicitarea medicului curant, efectuată în aplicația informatică CaPeSaRo.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică Iași a pus la dispoziția medicilor care prescriu aceste tratamente aplicația informatică CaPeSaRo, în vederea programării pacienților și a eliberării dozelor de anticorpi monoclonali de la farmacia DSP Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`