Prima pagină » Local » La 24 de ani, un tânăr din Iași are trei ocupații incredibile, din domenii diferite. „Îmi place aventura și sunt pasionat de sport” – FOTO

La 24 de ani, un tânăr din Iași are trei ocupații incredibile, din domenii diferite. „Îmi place aventura și sunt pasionat de sport” – FOTO

27 iul. 2023, 02:00, 6 ,
Raluca COSTIN în Local

Andrei Micu, un tânăr din Iași, are trei ocupații incredibile, din domenii diferite. Ieșeanul în vârstă de 24 de ani este pompier, rugbist și producător de legume, în comuna Prisăcani. Tânărul spune că afacerea din agricultură a preluat-o de la părinții săi, iar pompier și rugbist s-a făcut pentru că îi place să facă sport și să se aventureze

Andrei Petru Micu este un tânăr din Iași care reușește să fie legumicultor, pompier și rugbist. Tânărul în vârstă de 24 de ani spune că a preluat afacerea din agricultură de la părinții săi și se ocupă de cultivarea legumelor de 4 ani. A devenit pompier și joacă rugby pentru că este pasionat de sport și îi place aventura. A accesat fonduri europene pentru instalarea tânărului fermier.

„Am primit prima tranșă în anul 2021, iar a doua o primesc în anul 2023. Valoarea proiectului este de 40.000 de euro. Am achiziționat un sistem de irigat din Italia, cu motopompă. Eu am legume în câmp, la Moreni, Prisăcani. Părinții mei au făcut agricultură și am preluat atribuțiile lor pentru că ei nu mai pot să se ocupe. Am vreo 5 hectare de terenuri cu legume, cu ceapă, cu pepeni și mă ocup în fiecare zi de plantație.

În concediul de odihnă sunt la plantație. Am și câțiva băieți din sat care mă ajută, dar mai mult în perioada recoltei. Noi folosim soiuri românești, mai ales. Pompier m-am făcut pentru că îmi place aventura, iar rugby joc pentru că sunt pasionat de sport”, spune Andrei.

Andrei Micu este un tânăr din Iași cu 3 ocupații diferite

Tânărul spune că este pompier de aproape un an și rugby joacă de mai mult timp. Pentru că nu vrea să renunțe la nicio activitate se trezește la 4 dimineața.

„Mă trezesc în fiecare zi la ora 4 dimineața. Concediul meu de odihnă e tot pentru muncile câmpului. După ce termin munca la serviciu, la pompieri, ori merg pe câmp, ori la antrenamente, la rugby, sau amândouă. Am făcut o postare că vând ceapa cu 4,5 lei kilogramul și toată lumea a comentat că e prea scumpă. Nu mai sunt prețurile de acum 10 ani, trebuie să plătești mai bine oamenii, benzina e scumpă. Dacă nu plătești oamenii, nu mai vin. Producția de legume o vând la aprozare, la restaurante.

Aș vrea să mai depun un proiect pentru fonduri europene, în valoare de 100.000 de euro, când se deschid sesiunile de depunere. Vreau să dezvolt ferma pentru că primii bani i-am luat pentru instalarea tânărului fermier”, spune producătorul din Iași.

Un alt tânăr fermier din Iași este George Ionel Tănasă, popular pe TikTok.

Andrei Micu: „Nu e greu să mă ocup de toate. Dacă vrei să muncești, se poate orice”

Tânărul mai povestește că a fost și învățător.

„Înainte de a fi pompier am fost învățător. Am terminat Liceul Pedagogic și m-am dus învățător la Țuțora, apoi în oraș, apoi în Grajduri. Nu mi-a convenit salariul și m-am angajat la pompieri. Nu e greu să mă ocup de toate. Dacă vrei să muncești, se poate orice”, mai spune tânărul.

Ieșenii care vor să devină tineri fermieri cu ajutorul fondurilor europene pot depune proiectele la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), începând cu luna septembrie 2023. Astfel, trebuie să respecte mai multe reguli pentru a lua până la 70.000 de euro, fonduri nerambursabile 100 la sută.

Pe lângă agricultură, ar putea să facă și alte lucruri, cum este Andrei Micu, un tânăr din Iași ce are trei ocupații, fiind agricultor, pompier și rugbist.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Porumbelu' roz: sub mine sta un pompier

    Care aventura la pompieri? Stii ce program au aia? 8 ore munca cu 72 ore batut in cap.
    In alea 8 ore se freaca menta, mai un fotbal, mai o emisiune tv pe prima, gen: schimb de mame, etc
    Am un vecin pompier si stiu ce vorbesc. Tot timpul o bate.n cap, efectiv se plictiseste.
    Daca mai vedeti anunturi de angajare la pompieri si va place sa stati mult timp, mergeti si deluneti dosarul. 3000 euro net/luna + norma de hrana, haine, vaucere de vacanta, program lejer, femeile textiliste leșină de emotie cand va vad cu furtunul in mana, …in aceasta meserie exista un risc. Sa mori de plictiseala.

  • Felicitari! Dar nu e singurul. Sunt multi tineri/tinere cu mai multe ocupatii. Alearga/muncesc ca sa castige bani pentru o viata decenta. Aaaa, apropo…sportul e un hobby. Numai profesionistii se intretin din sport. Oricum, bravo lui ca munceste si nu fura!

  • Felicitări! Alții rup păcănele pe banii părinților și pensiile bunicilor!

  • mai rapanosule porumbelul roz..tu il cunosti pe acesta baiat….are carte cat tot neamul tau de la maimuta pana in prezent.
    si apropo te poti face si tu pompier…dar la cat de frustat esti nici paznic nu te primeste nimeni

  • Am si eu o intrebare:De ce e rapanos?Ca va demasca pe voi panarame cu sirene stand by

  • Din Prisacani

    Sor-sa e angajata in Primarie, fina secretarului. Are baiatu toate usile deschise sa faca ce vrea el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`