Prima pagină » Titlurile zilei » L-ați văzut vreodată? Este unul dintre cei mai periculoși infractori din România și a fost încolțit de polițiștii din Iași. S-au tras zeci de focuri de armă după el, dar a scăpat printre degetele mascaților. Toată Poliția este în alertă! (EXCLUSIV)

L-ați văzut vreodată? Este unul dintre cei mai periculoși infractori din România și a fost încolțit de polițiștii din Iași. S-au tras zeci de focuri de armă după el, dar a scăpat printre degetele mascaților. Toată Poliția este în alertă! (EXCLUSIV)

16 aug. 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu, în Titlurile zilei

Un tâlhar periculos a fost încolțit de polițiști, însă a scăpat. Zeci de focuri de armă s-au tras după el zilele trecute. Polițiștii sunt în alertă pentru că individul este înarmat și periculos. Ionuț Vlăduț Antoce a petrecut mulți ani în spatele gratiilor, iar acum trebuie să se întoarcă acolo, doar că nu vrea să se predea

Antoce Ionuț-Vlăduț, un tânăr care a petrecut aproape jumătate din viață în pușcării, a fost încolțit de polițiștii din Iași. Antoce este urmărit de câteva zile de polițiștii de la Investigații Criminale și de mascații de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS) după ce a comis o tâlhărie. Zilele trecute, polițiștii din Iași au mers pe urmele lui Antoce până la Vaslui, într-o pădure. Acolo, Antoce a fost somat să se predea, asta după ce fusese arestat în lipsă. Înarmat și amenințător, Antoce nu s-a conformat și a luat-o la fugă. Oamenii legii au descărcat încărcător după încărcător în încercarea lor de a-l opri. Nu au reușit să facă asta, iar Antoce a dispărut din nou. Surse din cadrul anchetei au precizat că s-au tras aproximativ 20-25 de focuri după tâlhar, însă în zadar. Pe data de 6 august, judecătorii din Iași l-au arestat în lipsă.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, cu privire la inculpatul Antoce Ionuț-Vlăduț. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Antoce Ionuț-Vlăduț, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, pentru o perioadă de 30 de zile, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Antoce Ionuț-Vlăduț”, au precizat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Trebuie precizat că Antoce a ajuns din nou în atenția polițiștilor după ce a participat la „corecția” unui fost boxer, traficant de țigarete.

Cum a început povestea

La mijlocul lunii iulie, casa deținută de un fost traficant de țigarete a fost luată cu asalt de trei indivizi mascați cu cagule. Astfel, liniștea cartierului Bucium a fost spartă. Alarma a fost dată de doi soți care s-au trezit cu trei mascați înarmați în casă. Cei trei s-au apucat de răscolit în locuință și au început să-i lovească pe soți. Cel mai grav lovit a fost bărbatul, un individ pe nume Valeriu Anghel, zis „Rocco”. Cei trei l-au lovit cu bâtele la picioare, provocându-i o fractură deschisă. Povestea se complică.

Ceea ce părea o banală tâlhărie a fost de fapt o reglare de conturi, având în vedere ocupația lui Valeriu Anghel, bărbatul care a fost anchetat în trecut pentru trafic de țigarete. Trebuie precizat că proprietatea se află la 500-700 de metri de drumul principal, adică de Fundac Dimitrie Anghel. Nedelimitată cu gard, proprietatea în care se afla Rocco părea să fie mai degrabă un loc ascuns de ochii curioșilor, un loc unde s-ar putea petrece lucruri dubioase.

A fost abandonat într-o baltă de sânge

Cert este că imediat după ce indivizii au plecat din casa respectivă, au fost alertate autoritățile. Mai multe echipaje de poliție și de prim-ajutor au ajuns la fața locului. Rocco a fost preluat și dus de urgență la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon”.

„Un pacient în vârstă de 60 de ani a ajuns în cursul nopții de marți, 13 iulie 2021, în unitatea de primiri urgențe a Spitalului «Sfântul Spiridon» cu o fractură deschisă la gambă. Se pare că bărbatul, împreună cu soția sa, au fost victimele unui jaf. Cei doi au fost loviți cu o bâtă. Doar bărbatul a necesitat internare, iar soția acestuia nu. Pacientul se află în secția de ortopedie a spitalului, este stabil hemodinamic și va rămâne sub supravegherea medicilor”, au precizat la momentul respectiv reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” din Iași.

Mai mulți polițiști au făcut echipă pentru a lucra la caz. Într-un timp scurt au reușit să pună mâna pe trei dintre cei patru indivizi care au intrat peste traficantul de droguri în casă. Trebuie precizat faptul că, din casa soților, cei trei tâlhari au plecat cu aproximativ 3.000 de lei. De asemenea, trebuie de menționat că de numele lui Valeriu Anghel, zis „Rocco”, s-au legat mai multe povești. Bărbatul, fost boxer în tinerețe, a fost condamnat recent de judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași la 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru contrabandă în formă continuată. Acum, rămâne ca polițiștii să stabilească ce s-a întâmplat și, mai ales, să-i găsească pe cei trei tâlhari. Acum, polițiștii trebuie să pună mâna pe cel de-al patrulea tâlhar, pe Antoce. Acesta este extrem de periculos și înarmat. Cei care îl observă trebuie să anunțe imediat Poliția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *