Prima pagină » Sanatate » Kudzu contraindicații. Suplimentele ar trebui consumate cu precauție în cazul anumitor afecțiuni
Kudzu contraindicații. Suplimentele ar trebui consumate cu precauție în cazul anumitor afecțiuni

Kudzu contraindicații. Suplimentele ar trebui consumate cu precauție în cazul anumitor afecțiuni

27 nov. 2023, 13:17,
în Sanatate

Rădăcinile, florile și frunzele de kudzu sunt folosite pentru a produce diverse medicamente. Această plantă a fost folosită în medicina chineză începând cu anii 200 î.Hr, iar din anul 600 d.Hr., a fost utilizată pentru tratarea alcoolismului.

Kudzu este o plantă folosită în medicina chineză pentru tratarea alcoolismului, bolilor de inimă, simptomelor menopauzei, diabetului, febrei, răcelii comune și durerilor de gât sau ochi. Uneori este utilizată în combinație cu alte plante. Studiile de laborator sugerează că kudzu are proprietăți antiinflamatorii și neuroprotectoare. Compușii săi, numiți „izoflavone” sunt considerați responsabili pentru potențialele sale beneficii.

Kudzu. Contraindicații și efecte secundare

Studiile asupra efectelor acestei plante la oameni sunt limitate și s-au concentrat în mare parte asupra posibilității de a reduce consumul de alcool sau simptomele menopauzei. Cu toate acestea, toate aceste studii au inclus un număr redus de pacienți, iar revizuirile sistematice au concluzionat că nu există dovezi clare privind beneficiile pentru oricare dintre aceste condiții.

Datorită faptului că studiile pe animale și pe oameni sugerează unele efecte estrogenice, persoanele care au cancer și fac terapie cu hormoni, cât și cele care iau tamoxifen ar trebui să evite kudzu. Există unele riscuri cunoscute ale rădăcinii de kudzu pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a consuma. Pastilele contraceptive pot interacționa cu kudzu, deoarece și kudzu conține efecte asemănătoare estrogenului. Administrarea kudzu împreună cu pastilele contraceptive ar putea reduce eficacitatea acestora.

Kudzu poate fi sigur pentru majoritatea oamenilor atunci când este administrat corect pe cale orală timp de până la 4 luni sau injectat intravenos timp de până la 20 de zile. Nu s-au raportat efecte secundare în studiile clinice atunci când kudzu a fost administrat pe cale orală. Cu toate acestea, a existat un caz de reacție alergică după utilizarea unui produs pe bază de plante care conținea și kudzu. Un alt caz sugerează că administrarea rădăcinii de kudzu pe cale orală ar putea provoca leziuni hepatice. Atunci când este administrat intravenos, acest ingredient a fost asociat cu mâncărime și greață. De asemenea, a determinat ruperea celulelor roșii în interiorul vaselor de sânge.

Interacțiunea cu alte medicamente

Nu există suficiente informații fiabile despre siguranța administrării kudzu în timpul sarcinii sau alăptării, astfel că este mai bine să eviți utilizarea. Kudzu ar putea încetini coagularea sângelui, agravând tulburările de sângerare și coagulare a sângelui și ar putea, de asemenea, interfera cu medicamentele folosite în tratament. Extractul de kudzu pare să reducă tensiunea arterială și să afecteze ritmul cardiac la animale, și este posbil să interfereze cu tratamentele cardiovasculare.

Kudzu ar putea avea un impact asupra nivelurilor de zahăr din sânge la persoanele cu diabet. Fii atent la semnele de hipoglicemie și monitorizează-ți atent glicemia dacă ai diabet și folosești kudzu.
Kudzu ar putea acționa ca estrogen, astfel că dacă suferi de afecțiuni care ar putea fi înrăutățite de expunerea la estrogen, cum ar fi cancerul de sân, cancerul uterin, cancerul ovarian, endometrioză sau fibroamele uterine, nu este recomandat să folosești kudzu.

Astăzi, kudzu este folosit cel mai mult pentru tratarea alcoolismului și pentru reducerea simptomelor mahmurelii alcoolice, inclusiv dureri de cap, greață, amețeli și vărsături. Kudzu este, de asemenea, folosit pentru problemele de inimă și circulație, inclusiv tensiunea arterială ridicată, bătăile neregulate ale inimii și durerile în piept, pentru problemele respiratorii superioare, inclusiv infecțiile sinusurilor, răcelile comune, febra fânului și gripa porcină, pentru problemele pielii, inclusiv erupțiile alergice, mâncărime și psoriazis.

Unii oameni folosesc kudzu pentru simptomele menopauzei, dureri musculare, rujeolă, dizenterie, dureri de stomac (gastrită), febră, diaree, sete, rigiditate a gâtului și pentru a stimula transpirația. Alte utilizări orale includ tratarea poliomielitei, encefalitei, migrenei, surdității, diabetului și leziunilor traumatice. Însă, de fiecare dată, este important să verificăm și contraindicațiile administrării de kudzu sub formă de medicamente sau suplimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`