Prima pagină » Razboi în Ucraina » Kremlinul dă de înțeles că vrea o întâlnire directă cu Volodimir Zelenski: „Niciodată să nu spui niciodată”
Kremlinul dă de înțeles că vrea o întâlnire directă cu Volodimir Zelenski: „Niciodată să nu spui niciodată

Kremlinul dă de înțeles că vrea o întâlnire directă cu Volodimir Zelenski: „Niciodată să nu spui niciodată”

12 oct. 2022, 23:00, 1 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Kremlinul l-a sfătuit pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski ca niciodată „să nu spună niciodată”. „Sfatul” Kremlinului vine în contextul în care liderul de la Kiev a precizat că nu are ce discuta cu președintele rus Vladimir Putin.

„Toată lumea știe declarația lui Zelenski că nu va negocia cu Putin. În acest sens, îmi amintesc celebra frază: „Niciodată să nu spui niciodată”, a declarat reporterilor Iuri Ushakov, consilierul prezidențial rus, în cadrul unui briefing, citează Interfax.

Negocierile de pace între Rusia și Ucraina sunt în momentul de față într-un impas. Turcia a avut mai multe intervenții față de cele două părți implicate în conflict, însă fără un rezultat final – și anume pacea.

Turcia a găzduit pe teritoriul său discuții între reprezentanți ruși și ucraineni

În două rânduri, în martie, Turcia a găzduit pe teritoriul său discuții între reprezentanți ruși și ucraineni, care în cele din urmă au eșuat.

Erdogan s-a întâlnit cu Putin de trei ori în ultimele trei luni și discută regulat la telefon cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

În acest context, șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, a cerut marți Rusiei și Ucrainei o încetare a focului „cât mai curând posibil”, dar Volodimir Zelenski a susținut în fața unei reuniuni virtuale de urgență a liderilor G7 că nu mai e nimic de negociat cu Vladimir Putin.

Reacționând la această poziție, Iuri Uşakov a transmis că „niciodată nu trebuie să spui „niciodată”.

Ucraina, sprijinită de G7 „atât timp cât este necesar” în faţa invaziei ruse

Grupul ţărilor occidentale a dat asigurări, de asemenea, că va continua să lucreze la mecanismul ce permite impunerea concretă a unui plafon la preţul petrolului rusesc, salutând intrarea Australiei în rândul ţărilor care susţin această acţiune de limitare a capacităţilor financiare ale Kremlinul de a continua conflictul.

Liderii G7 au promis, de asemenea, marţi „să-i ceară socoteală preşedintelui rus Vladimir Putin” după intensificarea atacurilor cu rachete ruseşti în ultimele două zile asupra Ucrainei.

„Condamnăm aceste atacuri în cel mai vehement mod cu putinţă şi reamintim că atacurile nediscriminatorii împotriva populaţiei civile nevinovate constituie o crimă de război”, au transmis Moscovei liderii G7 într-un comunicat, după o reuniune de urgenţă desfăşurată în format de videoconferinţă cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Comentarii
  • Pai ce negociere vrea putler,dupa ce ia invadat masacrat in Ucraina,sa ramana neutri,cu tara ciuntita asta dupa ce ruzzia a recunoscut independenta in 1991 iar in 1994 ia garantat si securitatea daca se renunta la arma nucleara,sa-i mai crezi pe orci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *