Prima pagină » Razboi în Ucraina » Kremlinul are încredere în relația China-Rusia în urma vizitei lui Blinken. Olaf Scholz cere Beijingului să-și folosească influența pentru a opri războiul
Kremlinul are încredere în relația China-Rusia în urma vizitei lui Blinken. Olaf Scholz cere Beijingului să-și folosească influența pentru a opri războiul

Kremlinul are încredere în relația China-Rusia în urma vizitei lui Blinken. Olaf Scholz cere Beijingului să-și folosească influența pentru a opri războiul

20 iun. 2023, 21:20,
în Razboi în Ucraina

Kremlinul a spus că o întâlnire cu mize mari între secretarul de stat american Antony Blinken și liderul chinez Xi Jinping nu va amenința legăturile Beijingului cu Moscova, potrivit CNN.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat importanța promovării unei „relații previzibile” între Beijing și Washington, recunoscând „dreptul suveran” al Chinei de a se angaja cu alte națiuni.

„Nivelul de parteneriat strategic cu China ne permite să fim siguri că astfel de relații cu alte țări nu va fi niciodată îndreptată împotriva țării noastre”, a adăugat Peskov.

Blinken a călătorit la Beijin

Blinken a călătorit la Beijing în weekend, în încercarea de a îmbunătăți legăturile diplomatice dintre SUA și China, care au izbucnit în ultimii ani din cauza problemelor geopolitice, inclusiv a poziției lui Xi față de războiul din Ucraina.

La începutul acestui an, oficialii occidentali și-au exprimat îngrijorarea că China ar putea lua în considerare să ofere Rusiei asistență militară letală, acuzație negată de Beijing.

După vizita de două zile la Beijing, unde s-a întâlnit cu înalți oficiali chinezi, inclusiv cu Xi, Blinken a declarat că ambele părți au recunoscut nevoia de a-și stabiliza relația bilaterală.

Cancelarul german a cerut Chinei să folosească legăturile cu Moscova pentru a pune capăt războiului

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că a cerut Beijingului să-și folosească influența asupra Rusiei pentru a opri invazia Moscovei asupra Ucrainei.

„Acum este important să evităm un conflict înghețat”, a spus Scholz în cadrul unei conferințe de presă comune cu premierul Chinei Li Qiang, marți, la Berlin.

„Este important să nu furnizeze China în continuare arme agresorului”, a spus Scholz, adăugând că interzicerea armelor nucleare este importantă.

Scholz și Li vor continua consultările guvernamentale bilaterale marți după-amiază cu ministrul german al economiei, Robert Habeck, și cu Zheng Shanjie, președintele Comisiei Naționale pentru Dezvoltare și Reformă din China la forumul economic.

În 2022, China a fost cel mai important partener comercial al Germaniei pentru a șaptea oară, potrivit Oficiului Federal de Statistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *