Prima pagină » Razboi în Ucraina » Kremlinul anunţă că s-au înregistrat progrese semnificative în „demilitarizarea” Ucrainei
Kremlinul anunţă că s-au înregistrat progrese semnificative în „demilitarizarea” Ucrainei

Kremlinul anunţă că s-au înregistrat progrese semnificative în „demilitarizarea” Ucrainei

23 dec. 2022, 20:20,
în Razboi în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că s-au înregistrat „progrese semnificative” în „demilitarizarea” Ucrainei, ceea ce constituia unul dintre obiectivele iniţiale ale invaziei pe care Moscova o denumeşte „operaţiune miliară specială”, relatează CNN.

„Putem afirma că există un progres semnificativ pe calea demilitarizării”, a declarat Dmitri Peskov reporterilor în timpul briefingului obişnuit de presă.
Complexul militar-industrial ucrainean „dacă nu a fost complet resetat la zero, se apropie rapid de acest obiectiv”, declarase, joi, la rândul său, preşedintele Vladimir Putin în timpul unei conferinţe de presă.

Comentând faptul că SUA vor furniza Ucrainei sistemul de apărare antirachetă Patriot, Putin a spus că acestea sunt sisteme „vechi” şi că Rusia „va găsi întotdeauna antidotul”.

Guvernul olandez va oferi Ucrainei un sprijin în valoare de 2,5 miliarde de euro în 2023

Guvernul olandez a anunțat vineri că va oferi Ucrainei un sprijin total de 2,5 miliarde de euro în 2023, a cărui utilizare exactă va depinde de evoluția războiului împotriva Rusiei, potrivit AFP.

„Atât timp cât Rusia continuă să poarte război împotriva Ucrainei, Olanda va continua să sprijine Ucraina”, din punct de vedere militar, umanitar și diplomatic, a declarat premierul olandez Mark Rutte pe Twitter, adăugând că tocmai a vorbit la telefon cu președintele ucrainean pe această temă.

„Guvernul va cheltui 2,5 miliarde de euro în 2023”, a declarat Rutte.

Haga se așteaptă ca această sumă să fie necesară pentru sprijin militar și sprijin pentru lucrări de reparații, a precizat guvernul într-un comunicat.

„Utilizarea exactă a contribuției depinde de nevoile ucrainenilor și, prin urmare, de cursul războiului”, a precizat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *