Prima pagină » International » Kremlinul anunță că Putin este mai sărac decât angajații săi! Care este, de fapt, averea liderului rus

Kremlinul anunță că Putin este mai sărac decât angajații săi! Care este, de fapt, averea liderului rus

26 apr. 2022, 13:59, 2 ,
în International

După ce s-a tot speculat pe seama averii lui Vladimir Putin, fiind considerat cel mai bogat om din lume, odată cu începerea războiului ruso-ucrainean, acum, Kremlinul face lumină în acest caz. Vineri, pentru a pune stop zvonurilor, Kremlinul a publicat declarația de avere ale administrației prezidențiale.

Astfel, conform datelor, Vladimir Putin figurează având un venit modest și nici vorbă de vreo avere uriașă.

Vladimir Putin, mai sărac decât angajații săi

Liderul rus figurează cu un venit lunar chiar mai mic decât al unora dintre angajații săi.

Potrivit declarației de avere publicată de Kremlin, rivalul lui Volodimir Zelenski încasează un venit anual de 10, 2 milioane de ruble. Asta înseamnă că în 2021, Putin a primit în jur de 112.000 de euro, adică undeva la mai puțin de 10.000 pe euro.

Conform acestor date de avere, Vladimir Putin este mai prost plătit și, deci, mai sărac decât subalternul său, Vladimir Medinskiy, negociatorul șef al Rusiei cu Ucraina. Acesta, conform declarației de avere, are un venit lunare de 108 milioane de ruble.

De asemenea, nici la capitolul proprietăți, liderul rus nu pare a fi cel mai bogat.

Conform datelor, acesta a declarat că deține un apartament de 77 de metri pătrați, un garaj de 18 metri pătrați și două mașini vechi tip Gaz M21, și o Lada Niva cu remorcă Skif.

Însă, pe lângă aceste date oficiale, contestatarii celui care a pornit atacul armat asupra Ucrainei spun că, de fapt, realiatatea este alta.

Deși nu apare negru pe alb, Vladimir Putin ar deține o avere colosală, în valoare de aproape 200 de miliarde de euro.

În urmă cu mai mult timp, finanțatistul Bill Browder spunea că Putin ar fi ajuns la această avere după ce un tribunal de la Moscova l-a închis în 2003 pe oligarhul Mihail Hodorkovski. Moment în care, liderul le-ar fi cerut bani celor care nu voiau să împartă aceeași celulă cu Hodorkovski.

„După condamnarea lui Hodorkovski, ceilalți oligarhi s-au dus la Putin și l-au întrebat ce trebuie să facă pentru a evita să stea în aceeași celulă cu Hodorkovski. Din cele ce a urmat, se pare că răspunsul lui Putin a fost „50%„”, a spus Bill Browder.

Putin este și proprietarul mai multor autoturisme, avioane și case

Se mai spune că, pe lângă faptul că sutele de miliarde de euro sunt ascunse în diferite conturi din străinătate, împărțind tot ce deține pe numele mai multor apropiați, Putin este și proprietarul mai multor autoturisme, avioane și case.

Mai exact, Putin ar deține un palat în valoare de 270 de milioane de dolari, construit la marginea Moscovei, pe o suprafață de 37,7 kilometri pătrați, dar și o proprietate ce ar fi pe malul rusesc al Mării Negre.

Totodată, Boris Nemțov, unul dintre criticii cei mai aprigi ai lui Putin, l-a acuzat în trecut că ar avea 43 de avioane, 7000 de mașini și 15 elicoptere, inclusiv o aeronavă cu reacție.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`