Prima pagină » Sanatate » Diete si regimuri » Kombucha ingrasa? In nici un caz! Iata ce beneficii miraculoase are!
Kombucha ingrasa? In nici un caz! Iata ce beneficii miraculoase are!

Kombucha ingrasa? In nici un caz! Iata ce beneficii miraculoase are!

05 mart. 2021, 17:55,
în Sanatate

Beneficiile pentru sănătate ale kombucha au făcut din acest ceai fermentat o băutură care a fost consumată de mii de ani. În Asia, este cunoscuta ca elixirul nemuririi, dar care sunt proprietățile reale ale acestei băuturi fermentate?

Kombucha (în special bogăția sa în antioxidanți) oferă avantajul de a fi o băutură săracă în zahăr și bogată în probiotice, ceea ce o face un aliat natural al sistemului digestiv și sănătatea dumneavoastră generală.

Spunem asta, dar ce crede cu adevărat știința?

Iată cele 6 avantaje principale ale kombucha, validate de știință – și o rețetă de kombucha de casă foarte ușoară pentru a profita fără întârziere de aceste proprietăți!

Probioticele si enzimele intaresc sistemul imunitar

Să începem cu proprietatea care o face faimoasă: kombucha ajută digestia. Conține un ecosistem mare de drojdii și bacterii. Aceste microorganisme sunt recunoscute pentru efectele lor benefice asupra sănătății sistemului nostru digestiv.

Deoarece natura acestei băuturi rămâne sălbatică, este dificil să știm exact ce este în fiecare kombucha. De la rețetă la rețetă, compoziția microorganismelor prezente în băutura finală variază.

Această diversitate de microorganisme este cea care oferă acestei băuturi un potențial mare de întărire a microbiotei umane și, prin urmare, a sănătății generale. Mai multă diversitate de microorganisme înseamnă mai multe oportunități pentru intestinul nostru de a dezvolta o floră bogată pentru a lupta, proteja, hrăni și susține organismul.

Dacă se știe că bacteriile benefice rezultate din fermentarea kombucha consolidează flora intestinală, tranzitează și facilitează digestia, prezența enzimelor amplifică acest efect facilitând descompunerea nutrienților în timpul fazei digestive.

De asemenea, beneficiile acestui ceai fermentat asupra sistemului digestiv sunt de o amploare atât de mare încât poate preveni chiar ulcerul!

Deci, este întotdeauna o idee bună să beți un pahar de kombucha după masă, mai ales dacă a fost o masa grea. Acest lucru vă va ajuta digestia și va evita balonarea, în timp ce vă bucurați de un digestiv sănătos pentru care intestinele vă vor mulțumi.

Ajuta la prevenirea bolilor si a imbatranirii

Consumul de kombucha este considerat benefic în prevenirea multor infecții și boli datorită proprietăților sale antioxidante, energizante și imune.

Kombucha conține antioxidanți puternici care acționează în organism pentru a distruge radicalii liberi, protejându-ne de multe afecțiuni.

Radicalii liberi accelerează îmbătrânirea organismelor și dezvoltarea și agravarea bolilor. Acumularea lor în celule determină o multiplicare a leziunilor.

Acești antioxidanți ajută la reducerea inflamației și limitează uzura și îmbătrânirea celulelor corpului, care pot ajuta la protejarea organismului împotriva multor boli cronice, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și chiar cancerul.

De asemenea, au proprietăți de curățare și detoxifiere pentru ficat.

În plus, se știe că antioxidanții din alimente sunt mai buni pentru sănătatea ta decât cei din suplimente. Cu atât mai multe motive pentru a bea un pahar bun de kombucha proaspătă!

Distruge microorganismele potențial dăunătoare

La fel ca polifenolii din ceai, acidul acetic (oțet) produs în timpul fermentării kombucha poate distruge microorganismele potențial dăunătoare pentru corpul uman.

Kombucha produs din ceai verde sau ceai negru pare să demonstreze proprietăți antibacteriene puternice, în special împotriva bacteriilor infecțioase și a drojdiei Candida.

Kombucha ingrasa? In nici un caz! Iata ce beneficii miraculoase are!

Kombucha conține în general între 30 și 50 de grame de zahăr pe litru, în timp ce băuturile răcoritoare conțin în jur de 100 până la 130 de grame pe litru!

Are de 5 ori mai puțin zahăr decât o băutură răcoritoare – un gust atât de plăcut și acel aspect spumant care ne place atât de mult.

Și această rată este o aproximare foarte conservatoare, deoarece vorbim despre kombucha de casă foarte scăzută cu zahăr pe care o puteți doza după gust și în funcție de restricțiile alimentare.

În vederea reducerii consumului de zahăr, kombucha este un aliat esențial, fie că este vorba de înlocuirea sucului, a băuturilor răcoritoare sau a alcoolului sau chiar pentru a face un cocktail inedit și sănătos.

Promoveaza sanatatea plamanilor

Un beneficiu neașteptat al kombucha este utilizarea sa ca metodă potențială de tratare a silicozei, o boală pulmonară cauzată de expunerea repetată la particulele de silice.

Un studiu efectuat pe animalele din China a constatat că inhalarea de kombucha poate fi o modalitate de a trata silicoza, precum și alte câteva boli pulmonare cauzate de inhalarea materialelor periculoase.

Este ieftina si usor de preparat acasa

Pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile kombucha acasă, nimic nu poate fi mai simplu: este foarte ușor să o pregătiți în confortul casei, într-un mod sigur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`