Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis va participa, în premieră, la o şedinţă din Guvernul condus de Florin Cîțu – LIVE VIDEO
Klaus Iohannis va participa, în premieră, la o şedinţă din Guvernul condus de Florin Cîțu - LIVE VIDEO

Klaus Iohannis va participa, în premieră, la o şedinţă din Guvernul condus de Florin Cîțu – LIVE VIDEO

14 iul. 2021, 13:00,
George Cristian, în Actualitate

Klaus Iohannis participă miercuri la o şedinţă de guvern. Este o premieră şi este pentru prima oară când președintele participă la o şedinţă din Guvernul condus de Florin Cîțu. Președintele va participa pe fondul adoptării de către Executiv a proiectului prezidenţial ” România Educată”.

În urmă cu o săptămână, preledintele a finalizat dezbaterile publice pe tema proiectului iar Iohannis a anunţat faptul că Guvernul îşi va asuma ţintele şi obiectivele proiectului.

UPDATE: În aceste momente, președintele Klaus Iohannis a ajuns la ședința din Guvern

Împreună înaintăm către implementarea proiectului. Vă mulțumesc pentru colaborare și vom schimba lucrurile în bine. Reforma este obligatorie dacă vrem ca generațiile viitoare să beneficeze de o educație bună. Este un proiect cu legitimitate democratică. Un proiect care se bazează pe cea mai mare consultație publică. Avem toate premisele pentru a prioritiza investițiile în educație și pentru a crea cadrul adecvat pentru reformele de care învățământul românesc are nevoie. Proiectul are deja sprijin financiar important prin PNRR în valioare de 3.6 miliarde de euro. O țară pe deplin dezvoltată are o populație educată și corect informată. Nu putem continua cu rate atât de mare de bandon, analfebatism. Propunem ține ambițioase dar realistice. Vrem scăderea ratei de părăsire timpurie a școlii, asigurarea competențelor digitale de bază, dezvoltarea învățământului profesional dar și creșterea numărului de absolvenți de studii superioare. Este o oportunitate istorică dar și o mare responsabilitate pentru actuala clasă politică de a genera soluții pe termen  lung. Guvernul a dovedit că este capabil să gestioneze crize. Este important în același timp să existe o participare consistentă la nivel parlamentar. Românii așteaptă un plan coerent de implementare cu termene realiste care să ne pună pe făgașul normal. Singurul tren către un viitor mai bun este educația. Doar astfel putem oferi tinerilor și copiilor din România șansa pe care le oferă o democrație. Nu ne permitem să îi pregătim cu instrumente din trcut pentru viitor. Trebuie să acționăm acum. Eu vă rămân alături în faza de implementare a proiectului România Educată, vă doresc mult succes. a menționat Klaus Iohannis.

 

Klaus Iohannis participă la o şedinţă din Guvernul condus de Florin Cîțu

Așadar, miercuri se va înregistra o premieră în mandatul de premier al lui Florin Cîțu. Președintele Klaus Iohannis va participa la şedinţa în care va fi aprobat memorandumul referitor la proiectul președintelui intitulat ” România Educată”.

Președintele a afirmat faptul că ţintele programului vor fi stabilite iar prin proiect vot fi atrase fonduri europene inclusiv prin PNRR.

„Vorbim despre un proiect care se bazează pe cea mai amplă consultare națională în domeniul educației din perioada postdecembristă, nu mai puțin de 10.000 de persoane și peste 150 de organizații și de instituții fiind direct implicate”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta ar urma să aducă unele schimbări consistente în învăţământul românesc. Vorbim despre faptul că liceele ar putea introduce un examen de admitere, iar Bacalaureatul ar putea fi un examen unic bazat pe competente minime. Un alt lucru interesant ar fi posibilitatea trecerii elevilor de la un liceu profesional la unul teoretic sau vocaţional pe baza unui examen.

” România Educată ” a bătut pasul pe loc în mandatul lui Iohannis

Incă de la începutul mandatului de președinte, Klaus Iohannis a anunţat demararea proiectului intitulat ” România Educată”. Totuși, în aceşti an de mandat proiectul pare să fi bătut pasul pe loc. După consultările de la Cotroceni, președintele a ieșit public și a vorbit despre necesitatea proiectului:

Am apreciat deschiderea membrilor Parlamentului pentru a colabora la transpunerea legislativă a proiectului. Educația trebuie să fie bază comună de construcție și să nu mai fie culoare politică. Românii așteaptă consens. Nu mai putem continua așa dacă vrem că România să avanseze și să se dezvolte. În cel mai scurt timp, se va constitui un grup de lucru transpartinic care va alcătui cadrul legislativ pentru proiect. Parlamentul trebuie să fie un pilon central pentru regândirea educației.

Întâlnirile de la Cotroceni nu au fost unele lipsite de scandal. Așadar, la reşedinţa prezidențială a fost invitată o persoană care a fost acuzată în repetate rânduri că și-a falsificat CV-ul.

Printre invitaţi s-a aflat şi prof. Corina Dumitrescu, fondator şi preşedinte al Senatului Univeristatii Creştine „Dimitrie Cantemir”, dar şi propunerea lui Victor Ponta în anul 2021 pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării.

Reamintim că distinsă a fost implicată în scandalul ”Standford”, atunci când şi-a falsificat CV-ul unde, pe lângă faptul că era presărat de greşeli gramaticale, aceasta menţionând că ar fi absolvit mai multe cursuri la celebra universitate. Însă, realitatea este cu totul alta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *