Klaus Iohannis se întâlnește în aceste momente cu Karl Nehammer, cancelarul Austriei. În acest context este imposibil să nu ne întrebăm ce se mai negociază, ce mai vor austriecii de la noi, ce resurse mai cedează gratis România.
Asta este țara condusă de politicieni slabi, politicieni precum covrigarul Marcel Ciolacu care nu are nici măcar Bacalaureatul luat, conform declarațiilor făcute de Eugen Teodorovici. Este țara în care politicienii fură ca în codru, vând pe nimic resursele României, bagă mâna în buzunarul fiecărui român, iar procurorii corupți dormi și se fac că nu văd.
Ce mai negociază Karl Nehammer cu președintele Klaus Iohannis?
Joi dimineață, la Palatul Cotroceni, Președintele Klaus Iohannis a întâmpinat pe Cancelarul Federal al Republicii Austria, Karl Nehammer. Nehammer se află în vizită în România pentru a participa la Congresul Partidului Popularilor Europeni. Pe agenda discuțiilor se află și subiectul ridicării vetoului austriac privind aderarea României la Spațiul Schengen, mai ales în ceea ce privește accesul terestru.
Nicolae Ciucă a informat marți că în manifestul pe care PPE urmează să-l adopte va fi inclus un paragraf special referitor la acest aspect. „Ne interesează cum va vota Austria”, a declarat Ciucă într-o conferință de presă comună cu Manfred Weber.
Miercuri seara, delegația austriacă a abținut de la votul împotriva manifestului electoral al PPE, chiar dacă ÖVP a transmis că este încă opusă extinderii Schengen. Această abținere sugerează că blocajul a fost în mare măsură depășit și că, cu toate dificultățile întâmpinate, se va reuși obținerea aderării depline a României la Spațiul Schengen”, a declarat vicepreședintele PPE, Siegfried Mureșan, într-un comunicat de presă emis miercuri seară.
Ce resurse mai cedează Klaus Iohannis?
Este absolut îngrijorătoare această întâlnire în contextul în care este știut faptul că România a cedat șantajului făcut de Austrieci în repetate rânduri. Vorbim despre cedarea numeroaselor companii românești către firmele austriece. În 2019, Ovidiu Tender, unul dintre cei mai renumiți și controversați oameni de afaceri din România, a făcut publice detalii referitoare la privatizarea din 2004 a companiei Petrom, potrivit informațiilor obținute de la Știrile ProTV.
Potrivit afirmațiilor sale, la momentul respectiv, doar rezervele de țiței valorau aproximativ 10 miliarde de dolari. Înaintea privatizării, cu aproximativ un sau doi ani, compania OMV a făcut o ofertă pentru achiziționarea a 80 de stații de benzină, oferind 80 de milioane de dolari, adică un milion de dolari pe fiecare benzinărie. Petromul, conform memoriei sale, deținea în jur de 800 de stații de acest fel, astfel încât valoarea distribuției era estimată la aproximativ 800 de milioane de dolari. În ceea ce privește rafinăriile și platformele de foraj, valoarea de înlocuire a unei platforme era cuprinsă între 150 și 200 de milioane de dolari, însă acestea au fost vândute cu 100 de milioane fiecare. Luând în considerare toate aceste aspecte, Tender a concluzionat că Petromul era un activ extrem de atractiv pentru cumpărare.
Compania Petrom a fost privatizată atunci cu suma de 350 de milioane de dolari, deoarece nu a existat concurență reală la licitație. Această sumă ridică semne de întrebare, având în vedere că se vindea un capital evaluat la minim 10 miliarde de dolari”, a subliniat Ovidiu Tender.
Gogomanis ar da toata Romania, numai sa apara ca el este seful.