Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis: „Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”

Klaus Iohannis: „Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”

25 nov. 2020, 19:15,
Bianca Rebegea, în Actualitate

Astăzi, 25 noiembrie, în cadrul conferinței de la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis spune că România nu va intra în carantină după alegerile din data de 6 decembrie, fiindcă s-a constatat că măsurile de carantină impuse la nivel zonal au dat rezultate, acolo unde cazurile de infectare cu noul coronavirus crescuse alarmant.

„Să fie clar, nu există nicio intenție de lockdown după alegeri”, a spus președintele într-o conferință de presă.

Klaus Iohannis declară că nu dorește să instituie o carantină la nivelul întregii țări, un aşa numit lockdown, după alegerile parlamentare din 6 decembrie. El a adăugat că a ținut morțiș să precize acest lucru, deoarece „sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, aceștia spunând că este o certitudine că va exista o carantină după alegeri.

„Eu nu intenţionez să promovez instituirea unei carantine la nivel naţional,  Repet aceste lucruri, fiindcă sunt politicieni fără niciun fel de scrupule care încearcă să se profileze cu ştiri de tip senzaţional”, a adăugat el. a adăugat el.

Klaus Iohannis: „Se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2”

Președintele României afirmă că măsurile din carantina zonală au dat roade. Aceasta a solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantinate, în urma căreia a constatat că numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus se află pe o pantă ascendentă.

„Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantinate. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor.

Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a spus președintele.

El a prezentat mai multe grafice care arată că în orașele și municipiile în care a fost impusă carantina locală, numărul cazurilor noi a scăzut semnificativ după o săptămână, în medie.

Klaus Iohannis, despre situația de la ATI

Liderul statului a făcut, din nou, apel la populație să respecte măsurile de limitare a răspândirii noului coronavirus, deoarece medicii fac eforturi supraomenești de a menține în viață pacienții infectați.

„Din păcate, mortalitatea și gradul de ocupare a secțiilor ATI sunt încă mult prea ridicate. Prea mulți români pierd zilnic lupta cu acest virus teribil, prea multe persoane dezvoltă forme severe de boală. Medicii și întregul personal de suport angrenat în această bătălie depun eforturi uriașe, aproape supraomenești pentru a salva vieți. Fac din nou apel la respectarea regulilor de prevenție”, a declarat Klaus Iohannis.

1 Decembrie – o ceremonie scurtă, fără paradă și fără public

În privința ceremoniei organizată de 1 Decembrie, acesta a menționat că:

„În acest an vom onora curajul și sacrificiile înaintașilor făcând noi înșine sacrificiul de a renunța la participarea împreună la manifestările naționale. Am decis ca ceremonia care avea loc în fiecare an la Arcul de Triumf să fie una extrem de restrânsă, la care sunt invitați ambasadori străini, medici. Va fi o ceremonie scurtă, fără paradă militară și fără participarea publicului larg”, a adăugat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *