Prima pagină » National » Klaus Iohannis, reacție neașteptată în ziua în care România a înregistrat un record negativ al deceselor provocate de COVID-19. Președintele a lăudat Guvernul într-o videconferință cu mai mulți ambasadori
Klaus Iohannis, reacție neașteptată în ziua în care România a înregistrat un record negativ al deceselor provocate de COVID-19. Președintele a lăudat Guvernul într-o videconferință cu mai mulți ambasadori

Klaus Iohannis, reacție neașteptată în ziua în care România a înregistrat un record negativ al deceselor provocate de COVID-19. Președintele a lăudat Guvernul într-o videconferință cu mai mulți ambasadori

08 dec. 2020, 20:00,
Antonia Ceausu, în National

Astăzi, 8 decembrie 2020, șeful statului Klaus Iohannis a luat parte la o videoconferință alături de ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene (UE) acreditați la București. Acesta a profitat de ocazie pentru a lăuda măsurile luate de guvernul condus până de curând de Ludovic Orban în lupta împotriva coronavirusului.

Astăzi, România a înregistrat un record negru: 213 de decese din cauza infectării cu Sars-Cov-2. Astăzi au fost raportate cele mai multe decese provocate de noul coronavirus. Totuși, se pare că președintele consideră că situația din țară este una stabilă, care se îndreaptă într-o direcție bună.

„Președintele României a subliniat importanța măsurilor luate de autoritățile române, în contextul pandemiei de COVID-19, pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus”, se arată într-un comunicat dat presei de Administraţia Prezidenţială.

Conform raportării oficiale, pe 8 decembrie, România a înregistrat 7.439 de persoane bolnave de COVID. În secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) sunt internate 1.276 de persoane.

Iohannis, discuţii cu ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti

Conferința la care a participat Klaus Iohannis a fost organizată de Ambasada Republicii Federale Germania. Președinția Consiliului Uniunii Europene este deținută în prezent de Germania. În cadrul acestei întâlniri, ambasadorii și Klaus Iohannis au vorbit și de strategia de vaccinare adoptată de România.

„Cu privire la subiectul schimbări climatice, Președintele Klaus Iohannis a evidențiat faptul că România este în favoarea agreării la nivelul Uniunii a propunerii Comisiei Europene de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2030 comparativ cu 1990, decizie care va contribui la creșterea competitivității Uniunii şi la bunăstarea cetățenilor europeni”, se mai arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.

„În ceea ce privește tema bugetului multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi a Facilității de Redresare şi Reziliență, Preşedintele României a exprimat speranța că se va putea ajunge cât mai curând posibil la o soluție de compromis, care să permită obținerea unui acord final la nivel european asupra pachetului bugetar.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a subliniat că România a susținut încă de la începutul procesului de negociere condiționarea acordării fondurilor europene către statele membre de respectarea statului de drept”, mai spun reprezentanţii Administraţiei Prezidenţiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *