Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis, prima ieșire în public. Președintele a făcut declarații în Piața Universității – VIDEO
Klaus Iohannis, prima ieșire în public. Președintele a făcut declarații în Piața Universității - VIDEO

Klaus Iohannis, prima ieșire în public. Președintele a făcut declarații în Piața Universității – VIDEO

11 iun. 2020, 18:00,
în Actualitate

Președintele Klaus Iohannis a făcut prima ieșire în public, după mai mult timp! Iohannis a depus coroane de flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și la Monumentul „Kilometrul zero al democrației”, cu prilejul marcării a 30 de ani de la „Fenomenul Piața Universității” și Mineriada din 13-15 iunie 1990. Președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat de protestatarii #rezist în Piața Universității.

La plecare, Klaus Iohannis a fost întâmpinat de protestatarii #rezist, în frunte cu Marian Ceaușescu. Acesta i-a cerut lui Iohannis să ia măsuri mai dure întrucât în România au murit peste 1300 de oameni din cauza coronavirusului. Președintele nu a rata ocazia de a politiza acest eveniment. Acesta a făcut un nou apel la parlamentari să voteze prelungirea stării de alertă, pentru că ”virusul încă este în comunitate” și a precizat că vor fi noi relaxări de la data de 15 iunie.

”Mesajul meu e același. Nu a dorit nimeni această epidemie această pandemie, ea a venit peste noi indiferent că am avut o guvernare sau alta. eu sincer sunt foarte mulţumit că am avut o guvernare liberală cu care împreună am putut să gestionăm această epidemie. Vreau să resubliniez că autorităţile au făcut tot ce a trebuit şi am luat măsurile corecte şi în timp. Din păcate nu s-a terminat. Cu toţii ne am fi dorit să scăpăm în mai repede de epidemie. Şi astăzi din păcate avem peste 200 de noi cazuri, nu puteam să vorbim de fosta epidemie. Este încă în comunitate virusul şi pentru ca guvernul să aibă pârghiile necesare să ia măsurile atunci când se impun după părerea mea este nevoie de prelungirea stării de alertă. Eu nu îmi doresc să se prelungească starea de alertă cu actualele măsuri, ci una mai suplă, mai simplă.

Klaus Iohannis: «Vrem să mergem mai departe dar trebuie să fim prudenţi»

Eu nu îmi doresc să se prelungească starea de alertă cu măsurile care acum sunt în vigoare, dar cu menținerea unor măsuri ca de exemplu portul măştii în interior, distanţarea, măsurile de igienă. Sunt nişte motive practice care ne fac să credem că trebuie să continuăm. Sigur, măsurile de relaxare pe care şi eu le am anunţat vor fi luate. Nu ne gândim să ne întoarcem în timp vrem să mergem mai departe dar trebuie să fim prudenţi şi pentru asta în continuare eu fac apel la parlamentari să înţeleagă că aici nu putem să ne târguim pe voturi. Este vorba de sănătatea oamenilor şi de o justă măsură, repet, o justă măsură”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a făcut astăzi o afirmație deplasată pentru poziția pe care o are. După ce a împărțit România în simpatizanți (votanți) ai Partidului Național Liberal și restul poporului acum a venit cu o nouă clasificare: „Ori ești precaut ori ești prost!”.

„Vor trebui impuse și în viitor. Dacă lucrurile merg bine, ne gândim să permitem și alte activități. Portul măștii sau distanțarea, acestrea sunt necesare. Ele reglementeză, nu afectează viața oamenilor. Fără acest instrument, un guvern nu poate reacționa, nu poate declara carantină. Am văzut cu toții politicieni care fug după voturi, nu după sănătatea românilor. Să vină specialiștii , să spună. Păi ce alte doveni așteaptă? 237 de noi infectați, peste 150 de oameni la terapie intensivă. Virusul este în comunitate. Ori ești precaut ori ești prost!”, a spus președintele Klaus Iohannis.

După ce a depus coroana de flori, președintele Klaus Iohannis a avut un scurt dialog cu Viorel Ene, președintele Asociației Victimelor Mineriadelor, dar și cu cei prezenți în Piața Universității.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`