Prima pagină » National » Klaus Iohannis pregătește o amplă campanie de vaccinare: „O să venim noi spre cetățean”

Klaus Iohannis pregătește o amplă campanie de vaccinare: „O să venim noi spre cetățean”

27 apr. 2021, 18:55,
Bianca Rebegea, în National

În cadrul conferinței de presă de marți, 27 aprilie, Klaus Iohannis, președintele României, i-a îndemnat pe români să se vaccineze anti-COVID-19.

Pe această cale, liderul statului a anunțat o amplă campanie de vaccinare în care o să fie implicați artiști, sportivi și politicieni. Totodată, președintele a adăugat că nu va mai fi nevoie de programare la vaccinare.

„Revenirea la normalitate depinde de felul în care românii merg la vaccinare. În scurt timp o să avem destule doze. La noi vaccinarea nu e obligatorie. Eu le recomand tuturor să meargă la vaccinare. Dacă nu ne vaccinăm o să purtăm masca și o să avem restricții în continuare!

Este evident și e cunoscut acest lucru și sper ca în final să convingem pe câți mai mulți români să se vaccineze.

Klaus Iohannis, despre o amplă campanie de vaccinare: „ O să fie implicați artiști, sportivi, politicieni”

Klaus Iohannis a transmis că urmează o campanie amplă de vaccinare a populației României. În cadrul acesteia vor fi implicați artiști, sportivi, politicieni.

Guvernul pregătește o campanie amplă. Da, o să fie implicați artiști, sportivi, politicieni. E o acțiune amplă. Vom face aceste lucruri. O să venim noi spre cetățean, fără să așteptăm acțiuni complicate pentru cetățean. Din ce în ce mai mult se va renunța la programări”, a anunțat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creștinătății”

Președintele României a anunțat că în noaptea de Înviere restricțiile de circulație vor fi ridicate, astfel încât toți cei care vor să participe la slujbe să o poată face. El s-a arătat încrezător că Biserica va gestiona foarte bine lucrurile, în așa fel încât nimeni să nu se îmbolnăvească de COVID-19.

De asemenea, liderul statului a îndemnat populația României să se vaccineze, deoarece doar așa vom scăpa de restricții și vom reveni la normalitate.

„Ne mai despart doar câteva zile de cea mai mare sărbătoare a creștinătății. În noaptea de Înviere restricțiile de circulație vor fi ridicate, astfel încât toți cei care vor să participe la slujbe să o poată face. Sunt convins că Biserica se va organiza foarte bine, astfel încât să nu se expună nimeni. Dragi români, să fim parte a acestui efort și în noaptea de Înviere. Ce altă dovadă de iubire putem da de Paște decât grija față de ceilalți? Vaccinarea cât mai multor români înseamnă eliminarea restricțiilor și revenirea la normalitate.

Klaus Iohannis a declarat restricțiile vor fi menținute, deoarece pandemia nu a dispărut, chiar dacă numărul de infectări a scăzut foarte mult. „Revenirea la normalitate e din ce în ce mai aproape”, a mai adăugat președintele.

Nu suntem încă în punctul de a renunța complet la restricții. Trebuie să fim realiști și să nu ne amăgim singuri: pandemia nu a dispărut. Numărul celor care pierd zilnic lupta cu boala ne arată că se impune să rămânem la fel de vigilenți. Știu că este greu. Revenirea la normalitate e din ce în ce mai aproape,  vaccinarea e singura cale de a pune capăt pandemiei. Stă doar în puterea fiecăruia. Vă invit pe toți să vă vaccinați”, a declarat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *