Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis pleacă într-un turneu de nouă zile în Africa. Sunt primele vizite la acest nivel din ultimii 30 de ani
Klaus Iohannis pleacă într-un turneu de nouă zile în Africa. Sunt primele vizite la acest nivel din ultimii 30 de ani

Klaus Iohannis pleacă într-un turneu de nouă zile în Africa. Sunt primele vizite la acest nivel din ultimii 30 de ani

07 nov. 2023, 18:39, 4 ,
în Actualitate

Președintele Klaus Iohannis pleacă într-un turneu de nouă zile în Africa. În perioada 14-23 noiembrie va face vizite de stat în Kenya, Tanzania, Cabo Verde şi Senegal, potrivit unui comunicat de presă. E al treilea turneu major al președintelui în acest an. Președintele Iohannis a mai avut în acest an turnee în Asia (Japonia și Singapore) și America de Sud (Brazilia, Chile și Argentina).

Turneele prezidențiale au fost criticate atât pentru cheltuiala cu aeronavele private, cât și pentru lipsa de rezultate palpabile.

Sunt primele vizite la acest nivel din ultimii 30 de ani

Vizitele lui Iohannis în cele patru țări africane Africa sunt primele la acest nivel din ultimii 30 de ani și vizează relansarea relațiilor României cu continentul african, potrivit comunicatului citat.

Scopul vizitei este să „relanseze” dialogul politic și să „redinamizeze relațiile economice și sectoriale”, anunță Cotroceniul. Comunicatul Administrației Prezidențiale nu indică cine va mai călători alături de președinte, dacă din delegație fac parte miniștri sau reprezentanți ai mediului de afaceri.

Cu cine se întâlnește Iohannis în Africa

Cu prilejul vizitei de stat în Kenya, președintele Iohannis va avea consultări politice bilaterale cu președintele William Ruto și va participa la sediul ONU de la Nairobi (United Nations Office at Nairobi) la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP (United Nations Environment Program). De asemenea, în cadrul vizitei vor fi semnate documente oficiale privind mediul și cooperarea politică și se va inaugura o donație a României pentru o școală kenyană, donație din programul României de asistență pentru dezvoltare.

În cadrul vizitei de stat în Tanzania, va avea consultări politice cu președintele Samia Suluhu Hassan.

În Cabo Verde va avea consultări cu președintele José Maria Neves. Programul oficial va include întâlniri cu Președintele Adunării Naționale, Austelino Tavares Correia, cu Prim-ministrul Cabo Verde, José Ulisses Correia e Silva, și cu primarul orașului Praia, Francisco Avelino Carvalho. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu foștii studenți din Cabo Verde care au studiat în România.

În Senegal, Iohannis se va întâlni cu președintele Macky Sall. Programul include participarea la inaugurarea Casei Națiunilor Unite din Senegal, care va găzdui cele 34 de agenții ale ONU prezente în Senegal. Programul vizitei va prilejui şi o întrevedere cu foști studenți senegalezi în România.

Comentarii
  • Ramai acolo de tot ,romanii nu au nevoie de tine! In turneu sau fuge din tara ?

  • Ramasese o bucata de planeta nevizitata si s-a gandit ca daca tot se termina mandatul, hai sa traga o raita si pe acolo. Cu sotia, bineinteles.

  • Romania clocoteste si dulapul mutalau se plimba pe banii nostri cu aia a lui

    Du- teeeeeee de tooooot ramai in Africa nemtalalaule, dulapul criminal alromanilor!!!! Du- teeeeee, pleaca aaaaa ,oricum Romania nu are presedinte,vrem un presedinte , huoooo Pnl,huoooo Psd criminalilooooor,joooooos criminale johannis, nazistuleeeee!

  • Poate planifică pe viitor si o vizita in Romania, ca de cheltuit banii pe turism extern suntem satui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *