Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis: „Nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări după alegerile parlamentare”

Klaus Iohannis: „Nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări după alegerile parlamentare”

30 nov. 2020, 18:15,
Bianca Rebegea în Actualitate

Luni, 30 noiembrie, președintele Klaus Iohannis a fost în vizită  la Spitalul Universitar de Urgență București, iar apoi a declarat că după data de 6 decembrie, când se vor desfășura alegerile parlamentare, nu va exista o creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus.

Liderul statului a precizat că s-au luat măsuri mai stricte și mai bine puse la punct, fapt care va limita răspândirea temutului virus. Astfel, Iohannis încurajează românii să meargă la vot, fiindcă le oferă certitudinea că nu se vor infecta.

„Nu există niciun fel de discriminare pentru alegători, pentru orașele sau localitățile care sunt carantinate. Indiferent dacă trăiți într-un oraș care are incidență mică sau trăiți întru un oraș care este carantinat, toată lumea are același drept să meargă la vot, are exact aceleași posibilități”, a transmis Iohannis.

Klaus Iohannis: „Votul se va desfăşura în siguranţă”

Șeful statului asigură populația că, pentru ziua votului de pe 6 decembrie, s-au luat toate măsurile necesare, pentru a preveni infectarea.

„Secțiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile, pentru ca votul să se desfășoare în maximă siguranță și de aceea invit pe români să meargă număr mare la vot”, a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis: „Noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale”

Președintele României declară că, spre deosebire de alegerile locale, alegerile parlamentare se vor desfășura în maximă siguranță. El afirmă că explozia numărului de cazuri de atunci nu a fost din cauza alegerilor.

„Nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări, sau a ratei de infectare după alegerile parlamentare pentru un motiv foarte simplu: noi suntem bine pregătiți, cunoaștem felul în care ne-am pregătit pentru alegerile locale.

A funcționat foarte bine atunci și va funcționa mult mai bine, fiindcă am prelucrat toate cazurile care au fost de prelucrat și, din fericire a fost foarte puține de la locale. Daţi-mi voie să vă spun că acea creștere(n.r infectări) nu s-a datorat alegerilor locale”, a mai precizat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis este mulțumit de modul în care au evoluat lucrurile, după impunerea măsurilor de restricție

Klaus Iohannis a mers, duminică, 29 noiembrie, în vizită la centrul de apel înființat de Agenția de Sănătate Publică București la Stadionul Național. El se arată extrem de mulțumit de modul în care au evaluate lucrurile după măsurile de restricție luate.

“Am vrut să ştiu cum reacţionează oamenii care sunt aici. Am constatat că toţi voluntarii sunt foarte bine pregătiţi, au o abordare calmă, foarte profesionistă, reuşesc să îi calmeze pe oamenii care au probleme dacă sunt bolnavi şi, mai ales, dacă sunt infectaţi cu acest nou virus. (…) Putem să observăm în ultimele zile că măsurile luate de autorităţi încep să dea primele rezultate, numărul de infectări noi pe zi nu a mai crescut în ultimele două săptămâni, suntem pe un platou, însă spitalele sunt tot mai aglomerate”, a declarat, duminică, Iohannis.

Klaus Iohannis nu este de acord ca școlile să se redeschidă

În cadrul aceleiași vizite la call center-ul DSP, liderul statului a declarat că nu este de acord ca școlile să se redeschidă.

„Nu sunt de acord că sunt 2 ani pierduți, dar elevii și părințîi pierd mult pentru că nu se pot desfășura orele la clasă. Aceste recomandări trebuie citite până la capăt. Trebuie să meargă la clasă când pot să meargă în condițîi de siguranță. La noi, rata de infectare este foarte mare, aceste condițîi nu pot fi nici create, nici garantate, iar pentru a proteja și copiii și părințîi lor, este necesar să se facă învățământ online”, a declarat şeful statului.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`