Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis, mesaj de Paștele catolic și Floriile ortodoxe: „Să nu îi uităm pe semenii noștri greu încercați din Ucraina”
Klaus Iohannis, mesaj de Paștele catolic și Floriile ortodoxe: „Să nu îi uităm pe semenii noștri greu încercați din Ucraina”

Klaus Iohannis, mesaj de Paștele catolic și Floriile ortodoxe: „Să nu îi uităm pe semenii noștri greu încercați din Ucraina”

16 apr. 2022, 18:20, 2 ,
BZI.ro, în Actualitate

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj tuturor credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici care sărbătoresc Paştele, dar şi creştinilor care celebrează Floriile, subliniind importanţa păcii şi solidarităţii.

„Transmit tuturor credincioşilor romano-catolici, reformaţi, unitarieni şi evanghelici urarea de a sărbători Învierea Domnului cu sănătate şi iubire, în comuniune cu cei dragi. Totodată, îi salut călduros pe credincioşii care celebrează duminică Floriile, o sărbătoare a bucuriei pentru întreaga creştinătate. De Sfintele Paşti înţelegem mai profund mesajul Jertfei şi suntem pătrunşi de Lumina Învierii”, a scris preşedintele, pe Facebook.

Iohannis, apel la solidaritate

Șeful statului a făcut apel şi la solidaritate cu cetăţenii ucraineni, în contextul războiului.

„Să nu îi uităm, în această perioadă, pe semenii noştri greu încercaţi din Ucraina. Prin solidaritatea noastră, le putem oferi alinare şi speranţă celor care caută refugiu din calea războiului. Învierea Domnului să vă aducă tuturor pace, oriunde aţi fi, în ţară sau în comunităţile diasporei, iar iubirea aproapelui să triumfe pretutindeni în lume!”, a adăugat preşedintele.

Pelerinajul de Florii, în ajunul marii sărbători, la Iași

Sâmbătă, 16 aprilie 2022, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile), Protopopiatele 1, 2 şi 3 Iaşi au organizat la Iaşi Pelerinajul de Florii, la care au participat preoţi şi credincioşi mireni din Arhiepiscopia Iaşilor.

Momentele principale ale pelerinajului:

– Ora 15:30 – la Biserica Bărboi va fi săvârşită Slujba Vecerniei şi sfințirea ramurilor de salcie, care vor fi apoi oferite credincioșilor prezenți;
– Ora 17:00 – plecare în procesiune de la Biserica Bărboi spre Catedrala Mitropolitană din Iaşi, unde participanţii la pelerinaj vor fi întâmpinaţi de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Comentarii
  • ZIARE. COM SITE DE EXCREMENTE

    ZIARE.COM UN SITE IMPUTIT CU JEGURI COPISTE , PLAGIATORI PADUCHIOSI RAPANOSI CE SE DAU JURNALISTI . NISTE MÙISTI LINGAI IN CÙR , CE FAC PROPAGANDA GRETOASA COMUNISTA . LING ZILNIC IN CÙR PE TURISTUL FALSIFICATOR SASE CASE , SI PE GENERALUL PLAGIATOR , CA SA FIE PLATITI BINE .
    LINGETI PROFUND , ZOAIE.COM CA SA VA CASTIGATI MAMALIGA , futu-va in gura de zdrente CENZURATI JEGURILOR

  • ptr muila de mai sus

    mai rapanule ia-ti pastilele si nu mai manca kkt pa net,oligofrenule!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *