Prima pagină » National » Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia sărbătorii Pesah: „Tradiţia va continua să inspire curaj, răbdare, solidaritate şi comuniune spirituală cu cei dragi”

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia sărbătorii Pesah: „Tradiţia va continua să inspire curaj, răbdare, solidaritate şi comuniune spirituală cu cei dragi”

28 mart. 2021, 21:16,
Bianca Rebegea, în National

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj emoționant, cu ocazia săbătorii Pesah, în care a precizat că, în ciuda distanțării sociale, tradiția va continua să mențină comuniunea spirituală cu cei apropiați.

„Deşi distanţarea socială ne obligă să ne adaptăm modul în care marcăm marile noastre sărbători, am convingerea că tradiţia de Pesah va continua să inspire curaj, răbdare, solidaritate şi comuniune spirituală cu cei dragi”, consideră Iohannis.

Klaus Iohannis, mesaj cu ocazia sărbătorii Pesah: „Parabola traversării pascale rămâne o lecţie despre puterea credinţei”

Duminică, 28 martie, președintele României a transmis un mesaj cu ocazia Sărbătorii de Pesah, acesta fiind prezentat de Sergiu Nistor, consilier prezidenţial – Departamentul Cultură, Culte şi Minorităţi Naţionale, în cadrul ceremoniei desfăşurate la Templul Coral din Bucureşti, arată Administraţia Prezidenţială.

„Cu prilejul sărbătorii de Pesah, am deosebita plăcere să adresez conducerii şi tuturor membrilor Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România felicitări, însoţite de calde urări de pace, sănătate şi bună convieţuire. Sărbătoare a renaşterii şi a comuniunii, Pesah reînnoieşte, în fiecare an, călătoria iniţiatică a evreilor în întâmpinarea libertăţii şi a tărâmului făgăduinţei. Parabola traversării pascale rămâne o lecţie despre puterea credinţei, care se transmite din generaţie în generaţie”, a afirmat Iohannis.

Liderul statului și-a arătat aprecierea pentru responsabilitatea cu care comunităţile evreieşti din România au răspuns apelului autorităţilor de a respecta măsurile sanitare impuse, în această perioadă de pandemie.

„Deşi distanţarea socială ne obligă să ne adaptăm modul în care marcăm marile noastre sărbători, am convingerea că tradiţia de Pesah va continua să inspire curaj, răbdare, solidaritate şi comuniune spirituală cu cei dragi. Hag Pesah Sameah!”, a adăugat Iohannis.

Klaus Iohannis, despre sărbătorile pascale: „Îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică”

Miercuri, 24 martie 2021, Klaus Iohannis a menționat faptul că își dorește ca pandemia de Covid-19 să fie gestionată într-o aşa maniera încât, în perioada sărbătorilor de Paşti, românii să poată merge la biserică, dar și să se poată întâlni cu familia.

”Anul acesta sărbătorile sunt la o distanță mare (Paștele catolic față de cel ortodox – n.r.). Acum în 4 aprilie vor sărbătorii catolicii, reformații, iar la începutul lunii mai vor sărbători creștinii ortodocși. Eu îmi doresc tare mult să gestionăm pandemia în așa fel încât lumea să poată să meargă și la biserică, să se întâlnească, sigur, în cerc mai restrâns, dar să se poată întâlni cu familia fără să avem petreceri cu multe persoane”, afirmă, miercuri, Klaus Iohannis.

Președintele României a precizat în conferinţă de presa că participarea la slujbele de Paște și petrecerea sărbătorilor în cadru familiar sunt posibile în acest an. Oficialul nu îşi doreşte să îngrădească din nou aceste lucururi obişnuite şi esenţiale, însă trebuie respectate masurile anti-Covid-19.

”Nu îmi doresc să îngrădim accesul la biserică. Sunt sfintele sărbători de Paște, oamenii vor să meargă la biserică și trebuie să găsim calea ca să poată merge la biserică”, conchide șeful statului.

Florin Cîțu: „Un moment cu totul deosebit, al eliberării și al curajului”

Și prim-ministrul României, Florin Cîțu, a transmis un mesaj cu ocazia sărbătorii Pesah:

„În această seară, evreii din întreaga lume încep să celebreze Pesah, una dintre cele mai mari sărbători ale poporului evreu.
Un moment cu totul deosebit, al eliberării și al curajului, Pesah este o sărbătoare de origine biblică, care marchează eliberarea fizică, spirituală a poporului lui Israel și sfârșitul sclaviei evreilor în Egipt, în urmă cu peste 3000 de ani.
Hag Pesah Sameah!”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *