Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis, la Spitalul Universitar de Urgenţă București: „Vaccinarea populației ar putea fi făcută în primăvară“ – LIVE TEXT

Klaus Iohannis, la Spitalul Universitar de Urgenţă București: „Vaccinarea populației ar putea fi făcută în primăvară“ – LIVE TEXT

30 nov. 2020, 14:03,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Președintele Klaus Iohannis a făcut luni o vizită la Spitalul Universitar de Urgenţă București. Președintele s-a declarat încântat de ceea ce a văzut la Spitalul Universitar de Urgenţă București, apreciind munca medicilor de la această instituție medicală.

„Astăzi este Sărbătoarea Sf. Andrei. Este o sărbătoare specială. Este foarte bine să ne îndreptăm gândul și spre cei care sunt bolnavi, dar cu o notă specială pentru medici, care se ocupă de oamenii bolnavi. Am văzut un spital extraordinar de bine organizat. Vreau să-i felicit pe cei doi manageri. Un spital care a reușit să pornească dintr-o situație complicată ce a existat în luna martie și să funcționeze perfect. În spital sunt și persoane fără COVID.

Au reușit să separe fluxurile remarcabil și spitalul funcționează ca și cum nu ar fi pandemiei. Este remarcabil! Îmi doresc ca acest exemplu să fie preluat și de alte spitale. După alegeri, cu o majoritate solidă să punem pe picioare reforma sistemului de sănătate. Ce am văzut astăzi îmi confirmă că avem în spitale oameni foarte performanți, dedicați muncii pe care o fac. Este o rază de lumină pe care o subliniez. Am convingerea că vom reuși să facem un sistem de sănătate notabil pentru întreaga regiune“, a spus Klaus Iohannis.

„Vaccinarea nu este obligatorie“

Președintele a precizat că vaccinarea nu este obligatorie și că vaccinarea populației ar putea fi făcută în primăvară.

„În acest moment sunt mai multe tipuri de vaccin în faze de testare – aprobare. La începutul anului viitor vom avea 2-3 tipuri de vaccin, poate chiar 4. Este posibil să avem un vaccin disponibil pentru români la începutul anului. Vaccinarea populației ar putea fi în primăvară. Campania de vaccinare la noi va fui una de succes. Mai sunt unii care comentează… Vaccinurile care se produc acum sunt eficiente, sunt sigure. Vaccinarea nu este obligatorie, dar sunt convins că după rezultatele primelor luni de zile, toată lumea va vrea să se vaccineze. Sunt vești foarte bune“, a menționat Klaus Iohannis.

„Legea pentru redeschiderea piețelor nu a ajuns la mine. Nu există nicio discriminare pentru cei care trăiesc în orașe carantinate. Toată lumea are dreptul să meargă la vot. Votul se va desfășura în mare siguranță. Este dificil de estimat ce prezență vom avea la vot. Eu îmi doresc o prezență mare, pentru că este o miză mare. Sunt 4 ani pentru care vrem o stabilitate politică. Este clar că PSD va fi ținut în afara deciziei politice! În rest depinde și de cum vor merge oamenii la vot“, a mai spus Klaus Iohannis.

„Nu ne așteptăm la o creștere după alegeri“

Întrebat dacă se așteaptă la o creștere a numărului de infectări după alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie, Klaus Iohannis a spus că acest lucru nu este posibil deoarece s-au luat măsuri sporite.

„Suntem bine pregătiți și nu ne așteptăm la o creștere a numărului de infectări după alegerile parlamentare. Creșterile nu s-au datorat alegerilor locale. Nimeni nu s-a infectat pentru că s-au dus la vot. S-au infectat pentru că nu au respectat normele în vigoare. Siguranța medicală a secțiilor de votare va fi mai bună decât la locale. Deci, nu ne așteptăm la o creștere a ratei de infectare“, a mai spus președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *