Prima pagină » Actualitate » LIVE VIDEO – Klaus Iohannis: „Am decis să declar starea de urgență!“
LIVE VIDEO - Klaus Iohannis: „Am decis să declar starea de urgență!“

LIVE VIDEO – Klaus Iohannis: „Am decis să declar starea de urgență!“

14 mart. 2020, 18:46,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele Klaus Iohannis a declarat în această seară că a declarat starea de urgență.

„Astăzi Guvernul a fost votat și învestit în condiții speciale. Felicitări noului Guvern. Apreciez în mod deosebit votul care s-a dat astăzi în Parlament. Majoritatea parlamentarilor au înțeles importanța acestui moment și nevoia unei acțiuni unitare. Prima prioritate pentru noul Guvern este continuarea luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Pentru a continua lupta. Pentru a gestiona criza generată. Guvernul care preia mandatul este cel care până acum a lucrat cu motoarele turate. A lucrat bine! Acum vom continua această luptă. Noul Guvern, împreună cu mine, ne vom dedica toate energiile pentru a gestiona această criză. Este foarte important ca măsurile ce vor fi luate să fie luate la timp, să fie în așa fel să prindă. Pentru a face posibilă lupta, cu toate instrumentele prevăzute de lege, am decis să decretez stare de urgență la începutul săptămânii viitoare“, a spus Klaus Iohannis.

Ordonanţa de urgenţă nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă:

  • Starea de asediu și starea de urgență privesc situații de criză ce impun măsuri excepționale care se instituie în cazuri determinate de apariția unor pericole grave la adresa apărării țării și securității naționale, a democrației constituționale ori pentru prevenirea, limitarea sau înlăturarea urmărilor unor dezastre.
  • Exerciţiul unor drepturi şi libertăţi fundamentale poate fi restrâns
  • Coordonarea aplicării măsurilor dispuse prin decret revine Ministerului Administrației și Internelor
  • Starea de urgență se poate institui pentru o perioadă de cel mult 30 de zile
  • La instituirea stării de asediu sau a stării de urgență, unele atribuții ale administrației publice centrale de specialitate și ale administrației publice locale trec în competența autorităților militare și a altor autorități publice, prevăzute în decretul de instituire a stării de asediu sau de urgență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *