Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis, la deschiderea noului an școlar: „Consumul de droguri este o problemă tot mai mare în societatea noastră” – VIDEO
Klaus Iohannis, la deschiderea noului an școlar: „Consumul de droguri este o problemă tot mai mare în societatea noastră” - VIDEO

Klaus Iohannis, la deschiderea noului an școlar: „Consumul de droguri este o problemă tot mai mare în societatea noastră” – VIDEO

11 sept. 2023, 10:55, 1 ,
în Actualitate

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că în viitoarea ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, un subiect foarte important va fi consumul de droguri în rândul tinerilor, pe care președintele îl consideră o amenințare la adresa securității naționale.

”Vreau să mă refer la un fenomen alarmant: consumul drogurilor în rândul tinerilor. Este o problemă tot mai mare în societatea noastră.

Am decis să includ pe ordinea de zi a CSAT acest subiect. Efectele, amploarea și modul în care afectează societatea sunt o amenințare la adresa securității naționale.

Este crucial care tinerele generații să înțeleagă efectele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun de la o vârstă fragedă.

Este vital să le oferim elevilor instrumente pentru a face singuri alegeri sănătoase.”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis le-a promis profesorilor că îl va monitoriza pe Marcel Ciolacu

Prezent la Școala Gimnazială 162 din Sectorul 1, președintel României, Klaus Iohannis, a abordat cea mai sensibilă problemă a orei: măririle salariale așteptate de profesori. Klaus Iohannis spune că va supraveghea îndeaproape respectarea promisiunilor.

„Avem în sfârșit legi ale Educației moderne care transpun în practică viziunea proiectului România Educată. Cu toții ne dorim o Românie competitivă iar asta se poate realiza numai printr-o educație calitativă. Sunteți prima generație de elevi care vor beneficia de reforme. Vă îndemn să fiți îndrăzneți în a vă urmări visurile și în a învăța cât mai mult despre domeniile care vă interesează. Viitorul se clădește prin educație.

Dragi profesori, pasiunea pentru cunoaștere și talentul de a o împărtăși reprezintă cheile succesului acestei profesori. Știu că vi se cer multe și aveți multe provocări. Sunteți indispensabili viitorului țării noastre. Măririle salariale din acest an sunt în direcția corectă, dar cu siguranță că meritați mai mult. Creșterea de 25% a devenit realitate după ce ați atras atenția privind necesitatea unor măriri de salarii. Susțin și mărirea de salarii din ianuarie 2024 și vă asigur că mă voi asigura ca ele se vor implementa”, a spus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că Legile Educației vor da roade, însă progresele se pot vedea numai în timp, iar pentru asta e nevoie ca acestea să fie implementate și respectate punct cu punct. Președintele a avertizat politicienii să nu modifice Legile Educației.

„Să acordăm noillor legi posibilitatea de a fi implementate. Sper ca politicienii să dea prioritate acestor legi și să nu intervină cu schimbări”, a spus Iohannis în discursul din prima zi de școală.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`