Prima pagină » National » Klaus Iohannis îl contrazice pe Ludovic Orban şi nu crede în implicarea serviciilor în alegerile interne din PNL
Klaus Iohannis îl contrazice pe Ludovic Orban şi nu crede în implicarea serviciilor în alegerile interne din PNL

Klaus Iohannis îl contrazice pe Ludovic Orban şi nu crede în implicarea serviciilor în alegerile interne din PNL

04 aug. 2021, 12:03,
George Cristian, în National

Prezent într-o rezervație naturală din România, președintele Klaus Iohannis a vorbit şi despre alegerile interne din PNL. Iohannis nu consideră că serviciile s-ar implica în procesul electoral în pofida faptului că Ludovic Orban și Virgil Guran au susţinut contrariul.

Într-o intervenţie recentă, Virgil Guran a explicat că sunt mai multe dosare în lucru pentru persoanele care îl susţin pe Ludovic Orban. Acesta a acuzat serviciile că ar interveni în procesul electoral din interiorul PNL.

Klaus Iohannis nu crede că serviciile ar interveni în alegerile interne din PNL

Prezent într-o rezervaţie naturală din România, Klaus Iohannis a declarat că declaraţiile făcute de Ludovic Orban şi Virgil Guran ar fi mai degrabă politice. Acesta neagă implicarea serviciilor în alegerile interne din PNL şi a declarat faptul că dacă ar fi avut semnale de acest fel ar fi intervenit:

„Eu nu am astfel de semnale. Pot să vă spun că pun astfel de declarații pe seama ascuțirii luptei de tip campanie electorală. Vă dați seama că dacă aveam semnale că se întâmplă așa ceva aș fi intervenit demult. Nu, luptă este o luptă internă pentru voturi în PNL. O competiție politică întotdeauna îi face pe cei implicați să caute explicații senzaționale. Cam așa putem să explicăm. Mai mult nu e”, a declarat Iohannis.

Virgil Guran susţine că serviciile intervin în alegerile interne din PNL

La polul opus se situează atât Virgil Guran cât şi Ludovic Orban. Ambii susţin că au existat semnale că serviciile secrete din România ar interveni în alegerile interne din PNL. De altfel, Guran a avansat ipoteza precum căreia, politicienii care îl susţin pe Ludovic Orban sunt ameninţaţi cu dosarele scoase din sertar:

„Există de regulă în România, din păcate, a existat un obicei să se mai implice și… hai să zicem anumiți oameni care dețin informații reale sau ireale, oameni care mai încearcă să forțeze nota. Cu alte cuvinte, după cum vedeți, mai apar în această perioadă președinți de organizații cărora li se scoate câte un dosar vechi-vechi sau chiar ceva nou și pueril deocamdată. Există această temere că se implică și anumite organisme care nu au ce căuta în această competiție politică”, afirmă Virgil Guran.

Virgil Guran s-a trezit cu o plângere penală

La câteva zile după ce a declarat că serviciile s-ar implica în alegerile interne din PNL, Virgil Guran susține că s-a trezit cu o plângere penală. De altfel, acesta a explicat la acea dată că știe cine s-ar afla în spatele campaniei:

Am informații foarte clare că cineva a fost pus să îmi facă o plângere penală, pe o prostie, într-adevăr. Vă și spun despre ce am auzit că este vorba. Dacă o să mă cheme vă prezint exact toate datele și de unde a plecat că nu îmi este teamă. Înțeleg că probabil voi fi chemat că există o plângere penală împotriva mea pe o tâmpenie cu niște oameni pe care nici nu i-am cunoscut în viața mea, nu am făcut nimic, nu s-a întâmplat nimic. Vreau să văd cine i-a împins pe acei oameni să facă acest lucru chiar acum și în același timp vă spun foarte clar, nu sunt tipul de om foarte deștept, dar sunt curajos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *