Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis, despre prelungirea stării de alertă: „E legală și oportună!“ Se impune revenirea la starea de urgență?- LIVE VIDEO / LIVE TEXT
Klaus Iohannis, despre prelungirea stării de alertă: „E legală și oportună!“ Se impune revenirea la starea de urgență?- LIVE VIDEO / LIVE TEXT

Klaus Iohannis, despre prelungirea stării de alertă: „E legală și oportună!“ Se impune revenirea la starea de urgență?- LIVE VIDEO / LIVE TEXT

18 iun. 2020, 14:38,
Cristian Zavastin, în Actualitate

Klaus Iohannis, despre prelungirea stării de alertă. Președintele Klaus Iohannis a apreciat ca fiind „legală și oportună” acțiunea Guvernului de „înformare” a Parlamentului privind prelungirea Stării de Alertă, fără să ceară un vot de la parlamentari în acest sens.

„Guvernul a procedat exact conform legii şi dacă cineva din Parlament e de altă părere, are dreptul constituţional să ceară o verificare. Dar după părerea mea felul în care a procedat Guvernul e şi corect şi legal şi oportun, iar măsurile care au rămas în vigoare sunt mai puţine decât în prima fază, sunt măsuri absolut importante şi este o abordare utilă, corectă şi de bun simţ.

Iar abordarea aşa zisei opoziţii din Parlament mi se pare că se bazează pe o exagerare de tip electoralist. Ei practic fac scandal de dragul scandalului şi încearcă să mai prindă câteva voturi. PSD-ul nu face decât să inducă nesiguranţă în populaţie într-o perioadă în care oamenii trebuie să fie siguri că lucrurile sunt corecte şi să respecte măsurile care au fost impuse”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, despre prelungirea stării de alertă: „Sunt îngrijorat!“

Klaus Iohannis a reacționat, după ce, în România, s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 320 de noi cazuri de coronavirus și 22 de decese. Bilanțul actual, de la debutul pandemiei, este de 23.080 de cazuri diagnosticate, din care 16.308 vindecate.

„Trebuie să vă spun că sunt îngrijorat! Sunt îngrijorat pentru că am văzut, în ultimele zile, un număr zic eu mare de noi pacienți care sunt infectați. Astăzi, sunt peste 300 de persoane detectate cu acest virus. Cred că e cazul să mai subliniez o dată câteva lucruri. S-a renunțat la multe restricții și s-au luat măsuri de relaxare, dar dați-mi voie să fiu foarte clar: virusul nu pleacă în vacanță, în concediu. Este în comunitate!”, a spus Klaus Iohannis.

„Virusul nu pleacă nici dacă votează Parlamentul sau opoziție. Am constatat că, în zona politică, mai ales în așa numita opoziție, apar afirmații și poziții dintre cele mai ciudate și nepotrivite pentru această perioadă.

Vă spun foarte clar: feriți-vă de virus! Au rămas în vigoare măsuri simple și de bun simț: masca, distanța, igiena mâinilor. Noi nu dorim să reimpunem măsuri de restricție, dar această nouă normalitate nu poate să fie un succes fără respectarea acestor norme minimale, dar foarte importante. Așa că, dragii mei, vă rog să le respectați”, a adăugat președintele.

Revenim la starea de urgență?

Kluas Iohannis a precizat că revenirea la starea de urgență este ultima soluție, în cazul în care nimic nu funcționează.

„De asta ne întâlnim și luăm decizii. Măsurile luate de Guvern au fost foarte bune și luate la timp și o dovedește numărul mic de cazuri din România, dacă ne uităm și la alte state. Rezultatele confirmă validitatea și utilitatea și termenul corect în care s-au luat măsurile. PSD face scandal de dragul scandalului și încearcă să mai prindă câteva voturi. PSD induce nesiguranță în populație într-o perioadă în care oamenii trebuie să fie siguri că măsurile luate sunt cele corecte, și sunt. Să ameninți cu o moțiune într-o situație de pandemie mi se pare greșit și lipsit de fundament. Acuzațiile sunt nefondate. Pentru ce să demiți guvernul?”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *