Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră după consultările de la Cotroceni: „Îl desemnez pe Nicolae Ciucă premier” – LIVE VIDEO
Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră după consultările de la Cotroceni: „Îl desemnez pe Nicolae Ciucă premier” - LIVE VIDEO

Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră după consultările de la Cotroceni: „Îl desemnez pe Nicolae Ciucă premier” – LIVE VIDEO

22 nov. 2021, 14:00,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate
Președintele României, Klaus Werner Iohannis, susține luni, 22 noiembrie 2021, ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, după ce au avut loc consultările cu partidele politice. Șeful de la Cotroceni a transmis că partidele parlamentare l-au propus pe Nicolae Ciucă premier, iar acesta a acceptat.De asemenea, Iohannis a menționat că echipa guvernamentală se va prezenta în fața Parlamentului pentru a primi votul de încredere.

„S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă. O majoritate din care fac parte PSD, PNL, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii au dorit să vină împreună la consultări. Am acceptat acest lucru şi am avut o discuţie bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă îl desemnez pe Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în fața Parlamentului pentru votul de încredere. Vă urez succes”, a transmis președintele Klaus Iohannis.

Prima reacție a lui Nicolae Ciucă după ce a fost desemnat premier de președintele României

Nicolae Ciucă a fost desemnat premier de către președintele Klaus Iohannis. În prima sa declarație după ce a fost numit prim-ministrul României pentru a doua oară a transmis că este pentru prima dată când procentul pentru programul de guvernare este atât de mare.

Mai mult decât atât, Ciucă a anunțat că are speranțe ca de joi, 25 noiembrie 2021, să se poată apuca „serios de treabă”.

„În ultimele zile am lucrat cu celelalte partide să putem agrega un program de guvernare şi să facem o coaliţie solidă astfel încât să putem să realizăm un guvern care să asigure stabilitatea ţării. Cetăţenii aşteaptă de la noi soluţii pentru a fi în măsură să rezolvăm efectele produse de Covid-19, criza energetică. De asemenea, să avem un program care să pună în aplicare deciziile pentru PNRR. Este cât de poate de evident că este prima dată când în programul de guvernare avem un procent substanţial pentru a derula un proiect de investiţii, dar şi un program de măsuri sociale în care putem acoperi toate probleme. Sperăm că începând de joi să putem să ne apucăm serios de treabă la nivelul echipei guvernamentale”, a transmis Nicolae Ciucă.

USR a intrat în opoziție. Nu s-a prezentat la consultările politice

Reamintim faptul că astăzi, 22 noiembrie 2021, au avut loc consultările cu partidele politice la Palatul Cotroceni. Au participat toate formațiunile parlamentare, cu excepția USR-ului. Dacian Cioloș, președintele Uniunii Salvați România, a transmis că a trecut în opoziție, după ce PNL a făcut o alianță cu PSD.

„De data asta mă tem că președintele Iohannis și-a abandonat rolul de mediator şi s-a poziţionat ca fiind nașul acestei monstruase coaliţii. USR nu poate să gireze această alianţă. Ştim ce s-a întâmplat când PSD s-a aliat cu PNL şi ştim ce s-a întâmplat când PSD a fost . USR va conduce opoziţia la acest bloc antireformator, ne întoarcem în trecut decât să ne orientăm spre viitor. O coaliţie din care face parte şi PNL care nu mai are nicio legătură cu liberalii. USR nu va vota PSD.

Din păcate, liderii PNL abandonează orice speranță de reformă şi legitimează un guvern care are toate premisele să revină la metodele patentate de Iordache. USR este singurul partid care apără democrația şi va fi în opoziţie. Ne vom folosi de toate pârghiile pe care le avem în Parlamentul României şi cel European că cele 30 de miliarde din PNRR vor ajunge unde trebuie şi că nu vor ajunge în conturile şi buzunarele clientelei PSD și PNL. În perioada următoare priorităţi rămân rezolvarea pandemiei și prețurile pentru electricitate și gaz”, a menționat Dacian Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *