Prima pagină » Actualitate » Klaus Iohannis ar pregăti o mișcare bombă pe scena politică! Ar chema la Cotroceni, la negocieri pe USR-PLUS-PSD-AUR – SURSE
Klaus Iohannis ar pregăti o mișcare bombă pe scena politică! Ar chema la Cotroceni, la negocieri pe USR-PLUS-PSD-AUR - SURSE

Klaus Iohannis ar pregăti o mișcare bombă pe scena politică! Ar chema la Cotroceni, la negocieri pe USR-PLUS-PSD-AUR – SURSE

07 oct. 2021, 09:19,
în Actualitate

Conform unor surse politice, președintele Klaus Iohannis pare să pregătească mișcări bombă în contextul în care a anunţat că va chema partidele politice la negocieri. Președintele Iohannis are în plan să cheme, împreună, la negocieri, pe cei din USR-PLUS-PSD-AUR.

Sursele afirmă faptul că prin acest lucru, președintele ar contura ideea că cei care au trecut moţiunea de cenzură se află într-o alianță şi că ei trebuie să dea numele noului premier.

Klaus Iohannis i-ar chema la negocieri pe cei din USR-PLUS-PSD-AUR pentru a da propunerea de premier

Surse politice liberale au afirmat pentru jurnaliştii de la stiripesurse faptul că liberalii vor aştepta propunerea de premier venită pe filiera celor de la USR-PLUS-AUR-PSD. Președintele Klaus Iohannis ar intra în acelaşi joc şi va programa, săptămâna viitoare, negocieri cu cele trei partide în acelaşi timp. Președintele vrea să reitereze ideea că cei care au dat jos guvernul, printr-o moţiune de cenzură, se află într-o alianţă şi că trebuie să se prezinte împreună la negocieri. Klaus Iohannis a lăsat să se întrevadă această strategie, atunci când a explicat că ar putea fi nevoie de două runde de consultări cu partidele, situația fiind una extrem de complicată.

De altfel, noul președinte al PNL, Florin Cîțu, a făcut și el un pas în sensul acestei strategii, atunci când a refuzat să-i răspundă la telefon noului lider al USR-PLUS, Dacian Cioloș.

Această decizie s-ar dovedi extrem de dură pentru electoratul celor trei partide care este total diferit. Vorbim despre USR-PLUS care a dus o campanie împotriva PSD, despre electoratul PSD care este total împotriva celor de la USR-PLUS dar și despre AUR care, doctrinal, este diametral opus cu USR-PLUS.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Florin Cîțu a trecut cu un record de voturi

Marţi, Parlamentul României a supus moţiunea de cenzură iniţiată de cei de la PSD. Guvernul condus de premierul Florin CÎțu a fost dat jos cu un record de voturi împotriva. Vorbim despre 281 de voturi pentru moţiune şi niciun vot împotriva acestui demers.

La acea dată, cei din PSD au anunţat faptul că strategia social democrată este de a merge la alegeri anticipate, iar din această perspectivă vor propune un premier tehnocrat într-un Guvern de specialişti care vor sta în fruntea Executivului până în lună martie când, potrivit liderilor PSD, vor organiza alegerile:

PSD este cel mai mare partid din România. Mai mult, a și câștigat alegerile. Mă vedeți pe mine, îl vedeți pe Paul Stănescu, pe Fredi (Alfred Simonis – n.r.), pe Sorin (Grindeanu – n.r.) că vom susține vreodată să rămână Raluca Ţurcan, să rămână dl. Cîțu într-un guvern minoritar? Eu vă spun că nu.

Când avem o Românie normală, așa a promis dl. Iohannis, și încalci spiritul Constituției și iei dreptul celor care au câștigat alegerile să facă propunerea de premier trebuie să-ți asumi și consecințele.

Nu cred că este o catastrofă, pentru prima oară în România după 30 de ani, să avem și alegeri anticipate. Nu se întâmplă nimic. Oricum PNRR trebuie renegociat, oricum sunt o groază de OUG care trebuie aduse în Parlament și modificate (…) a afirmat Marcel Ciolacu, lider PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *