Prima pagină » National » Klaus Iohannis, apel la răbdare după noile măsuri de restricție

Klaus Iohannis, apel la răbdare după noile măsuri de restricție

11 nov. 2020, 09:53,
BZI.ro, în National

Președintele Klaus Iohannis face apel la răbdare după noile măsuri de restricție impuse luni, 9 noiembrie. Şeful statului a adăugat că nu ia în calcul un nou lockdown în România nici de Sărbători.

Întrebat de jurnaliști dacă ar fi de acord cu o carantină totală de două săptămâni pentru o libertate parțială în momentul Sărbătorilor, Iohannis a răspuns:

„Nu luăm în considerare acum o carantinare totală, cum nu iau în considerare o carantinare totală de Sărbători”, a răspuns Klaus Iohannis.

Orice decizie de carantinare locală ține cont de „un catalog întreg de criterii”

După şedinţă de urgenţă ce a avut loc marţi seara, Iohannis a venit cu o explicat în ceea ce priveşte carantinarea locală. Preşedintele României a spus că aceasta ţine cont de „un catalog întreg de criterii”, catalog elaborat de specialiștii de la INSP:

„Carantinarea unor localități este posibilă, este în continuare posibilă, însă acesta este numai un singur parametru dintr-o serie întreagă de date care trebuie analizate de specialiștii acolo unde se propune o măsură sau alta, de exemplu, carantinarea. Este un catalog întreg de criterii, catalog elaborat de specialiștii de la INSP, care trebuie să fie luați în calcul atunci când într-un loc sau altul se propune carantinarea. Şi da, din păcate, sunt localități din România unde rata de infectare este foarte mare și s-a impus măsura carantinei locale”, a declarat Klaus Iohannis marți seara.

Klaus Iohannis, apel la răbdare după noile măsuri de restricție

Preşedintele Klaus Iohannis a mai precizat în câte zile vom avea un rezultat al noilor restricţii ce au intrat în vigoare luni, 9 noiembrie.

„Obiectivul acestor restricţii este unul foarte clar: să încetinească răspândirea virusului. Cu cât mai mult se încetinește, cu atât mai uşor poate fi gestionată pandemia. Aceste măsuri sunt propuse de experţii noştri: medici, specialişti de la INSP, din ministere și așa mai departe, iar pentru a vedea dacă aceste măsuri prind, ca să mă exprim simplu, trebuie să avem răbdare, să aşteptăm rezultatul.

Unii au comentat că aceste măsuri au venit prea repede, alţii au comentat că aceste măsuri au venit prea încet. Adevărul este că nu se poate să iei în fiecare zi alte măsuri. Trebuie să aştepţi un timp, spun specialiştii două săptămâni, pentru a vedea ce efect are un set de măsuri. S-a văzut că vechiul set de măsuri care a fost în vigoare nu a fost suficient. Ca arate, Guvernul a venit cu un nou set de măsuri. După câteva zile, vom vedea cât de eficient a fost acest nou set de măsuri, şi noi credem că va avea rezultate”.

Klaus Iohannis a declarat că nu ne putem baza că un vaccin va salva România

Şeful statului a precizat în cadrul alceleasi conferinţe ca nu ne putem baza că un vaccin va salva România de virus și că trebuie să rămânem realiști. Totodată, el a anunțat că țara dispune de o strategie de vaccinare anti-COVID, fiind stabilite obiectivele şi activităţile pentru implementarea acestora.

„Veştile privind apariţia cât mai rapidă a unui vaccin sunt destul de bune în acest moment, dar trebuie să rămânem în continuare realişti şi să înţelegem că mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu-zisă.

Din fericire, România va beneficia în mod echitabil de aceste vaccinuri.

Avem deja o strategie de vaccinare anti-COVID şi sunt stabilite obiectivele şi activităţile pentru implementarea acestora

Am discutat şi despre posibilităţile de stocare şi distribuţie pentru diferite tipuri de vaccinuri şi am stabilit instituţiile responsabile în acest sens.”, a declarat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *