Prima pagină » National » Klaus Iohannis anunță că va avea discuții cu liderii PSD și PNL la întoarcerea în țară
Klaus Iohannis anunță că va avea discuții cu liderii PSD și PNL la întoarcerea în țară

Klaus Iohannis anunță că va avea discuții cu liderii PSD și PNL la întoarcerea în țară

25 sept. 2024, 21:22,
Redacția BZI în National

Aflat la New York, la Adunarea Generală a ONU, Klaus Iohannis anunță că va avea discuții cu liderii PSD și PNL la întoarcerea în țară. Deși afirmă că atacurile de campanie sunt normale, președintele susține că este nevoie și de o guvernare. Acesta nu exclude nici continuarea coaliției PSD-PNL după alegeri.

„În mod normal, după alegeri, se numără voturile din Parlament și de acolo se fac sau nu se fac anumite coaliții care dau guvernarea. Este cam de vreme să vorbim ce va fi după alegeri. Dacă actuala coaliție va reuși să guverneze până la alegeri sau nu, vom vedea după ce ne întoarcem acasă. Probabil o să am câteva discuții pe această temă, că, până la urmă, avem nevoie de o guvernare, dar asta nu înseamnă că partidele trebuie să renunțe la abordările lor politice în campane și nu cred că e de așteptat ca în această perioadă candidații de vârf să renunțe la abordări politice. Este o situație care, evident, va fi destul de complexă”, a declarat Klaus Iohannis.

Liderii PSD și PNL sunt în conflict

Liderii PSD și PNL sunt în conflict deschis după ce social-democrații au decis, luni, cu unanimitate de voturi, să se opună amendamentului ce i-ar permite președintelui României să candideze la alegerile parlamentare ca independent, pe listele unui partid.

Liderul și candidatul PNL la prezidențiale Nicolae Ciucă spune că a ținut să îi aducă aminte lui Marcel Ciolacu că una au discutat și „alta s-a întâmplat” cu privire la modificarea legii care să îi permită lui Klaus Iohannis să poată candida la alegerile parlamentare.

„Am avut discuții cu domnia sa (n. red.: Marcel Ciolacu), de aceea am ținut să îi aduc aminte că una am discutat și alta s-a întâmplat. Este un subiect absolut nerelevant. Pentru noi, relevant este ce facem astfel încât să putem să mergem mai departe în angajamentul nostru, al PNL, față de români”, a spus Ciucă, miercuri, într-un interviu la Realitatea.net.

Întrebat despre varianta ca PSD și PNL să rupă coaliția de guvernare după alegerile parlamentare și prezidențiale, Nicolae Ciucă a spus că „la cum arată lucrurile acum, mai mult ca sigur”.

Marcel Ciolacu și-a publicat marți seara pe Facebook programul din 3 aprilie și a scris că: „Nici domnul Ciucă, nici domnul Iohannis – împreună sau separat, nu au fost în programul meu pe 3 aprilie! Ca să nu se mai încurce domnul Ciucă în explicații…”.

Ciucă a spus, ca răspuns la postarea lui Ciolacu, că „nu a folosit niciodată data de 3 aprilie, pentru că știam perfect, îmi aduc aminte unde eram pe 3 aprilie. Pe 3 aprilie eram în Cehia. Primăvara este una, 3 aprilie este alta, se apropie de 1 aprilie și este bine să nu păcălim”, a spus candidatul PNL la prezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
27 septembrie 2024
27 septembrie 2024